- Dette bildet av meg og Bjarne Brøndbo er tatt under "Allsang på Grensen" for en tid tilbake. (Foto: Privat)

Folkefesten mandag: Odd Einar fra Lyngdal kommer garantert

  Nicolai Prebensen
  08. juni 2019
  09:34
Odd Einar Dragland er om ikke Norges, så i alle fall en av Sørlandets største D.D.E-fans. Totalt har han 130 konserter bak seg og lar ikke sjansen gå fra seg dersom han har mulighet til å være til stede på trøndergruppas konserter. Reiseavstander betyr heller ikke stort når anledningen byr seg.

Bare i fjor var han på ni konserter med bandet.

- Jeg har vært helt oppe i Kirkenes på konsert, i Kautokeino og på Midnattsrocken i Lakselv og bruker mye fritid og penger på å følge dem, sier Odd Einar på telefon fra traktoren som han bruker i arbeidet som landbruksentreprenør.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Det var under konserten i Kautokeino at Bjarne Brøndbo stoppet midt under «Vinsjan på kaia» og gratulerte Odd Einar med konsert nummer 100.

- Da hoiet rundt 500 samer på meg. De synes det var stas å få besøk helt sørfra, sier han og innrømmer at det var et sterkt øyeblikk.

- Stort
- Det var også stort for meg i fjor da bandet kom til Dyrskun i Lyngdal i fjor. Det var min konsert nummer 125, og selv om ikke værgudene var på vår side, var likevel opplevelsen utrolig, fortsetter Odd Einar.

D.D.E sin supporterklubb har en egen Facebook-side som driftes av klubben. 

- Den er lukket, men det er bare å ta kontakt så kan man melde seg inn. Selv driver jeg en D.D.E-fans side som er mer åpen for interesserte, sier han.

Han forteller videre at bandet og Bjarne Brøndbo etterhvert la merke til gjengen, og spesielt Odd Einar som alltid stod nære scenen og filmet.

- Fire tusen ganger
- Vi spiller jo nesten hele året og jeg har vel sunget «Rompa mi» kanskje fire tusen ganger, men så lenge fansen liker oss, og noen dedikerte som Odd Einar reiser hele landet over for å se oss opptre, så kan vi ikke være annet enn takknemlig for å få lov til å gjøre dette, sa han, forteller lyngdølen.

(Bildet til høyre: - Bildet er av en av supporterne, Anne May Bjorvand fra Tveit i Kristiansand. Her er hun 14 år gammel og møter Bjarne på Gimlemessa i Kristiansand i 1997, sier Odd Einar. (Foto: Privat.)).

Odd Einar sier videre at de ofte får treffe medlemmene i bandet etter konsertene.

- I følge Bjarne (Brøndbo, journ.anm.) selv bruker han gjerne tid på supporterne. Ha sa til meg en gang at det var slike som som oss som gjorde at han kunne bygge dobbeltgarasje hjemme i Namsos i 1998. Hele bandet er fine folk, og når det arrangeres gratiskonsert i Songdalen håper jeg virkelig at folk stiller opp. Vi kommer i alle fall en gjeng, og jeg håper at alle i området rundt bygda stiller opp og lager tidenes start på D.D.E.s sommerturné.

Artikkelen fortsetter under bildet.
- Dette bildet tok jeg av traktoren min og Sørlandets største slåmaskin, og D.D.E-trailerne på veg til dyrskun i Lyngdal 7. september i fjor. Da var gruppa på min hjemmebane, sier Odd Einar til N247. (Foto: Odd Einar Dragland).

- Når en haug frivillige, kommunen og sponsorer steller i stand en folkefest med for meg Norges beste liveband, finnes det nesten ikke unnskyldninger for ikke å være til stede. Jeg oppfordrer alle kommunene i sør til å gjøre akkurat det samme. Dette skaper liv og røre, og jeg vet at D.D.E trives her nede hos oss i sør, avslutter han og starter opp traktoren og fortsetter arbeidet som gjør han i stand til å reise med Namsos-gruppa så ofte han kan.

Du ser garantert Odd Einar ved scenekanten i HaugenParken mandag kveld.
Sist oppdatert 08.06.2019 klokken 10:00 av Nicolai Prebensen

Bildet er av supportergjengen under en konsert med gruppa i Sandefjord i fjor sommer. (Foto: Privat)

Supporterne på konsert i Kirkenes i fjor. På bildet er noen av den "harde kjerne" samlet med D.D.E. Odd Einar sittende på huk. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no