Bodil Try og Svein Træland, tidligere ansatt i bedriften TKS som produserte opptaksmaskinen, sjekker at maskinen fungerer som den skal. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Nøyaktig samme dag som i fjor, og i forfjor

  Nicolai Prebensen
  06. juni 2019
  14:32
Torsdag 6. juni startet høstingen av nypotetene fra Tangvalljordene, tre dager etter at Reddals-bøndene erklærte opptak.

- Vi må la bøndene i Grimstad få lov til å vinne noen «kamper», de tåler ikke noe annet, sier Per Try lattermidt til N247 etter at den første raden med poteter, årets første, er tatt opp fra det fruktbare jordsmonnet i sentrum av Søgne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Han er Søgne og omegns desidert største potetbonde og forventer et opptak på rundt 800 tonn dette året. På Tangvall dyrkes sorten «Juno» og de første potetene sendes til Jæren for pakking og havner ut i butikkene etter klargjøringen.

- Samme dag
- Det er sjette juni i dag, nøyaktig samme dag som jeg tok opp de første potetene i fjor, og i forfjor. Disse ble satt den 27. mars og har stått litt lengre enn nypotetene gjorde i fjor. Derfor er disse nypotetene litt større enn fjorårets, fortsetter han og legger til at det i år har gått 63 dager fra setting til opptak.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Tangvalljordene torsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Mai var en av de kaldeste vårmånedene på over hundre år, og opptaksmengden vil øke utover sommeren. Det er deilig å være i gang, avslutter han og kjører de første potetene til gården på Stauslandstunet for klargjøring til pakkeriet på Jæren.

"Gårdsgutten" Roy Magne Jensen ville være helt sikker på at han ble med på bildene til N247s fotograf og la alt til rette for at den saken ordnet seg. (Foto: Nicolai Prebensen)

De første potetene ble tatt opp fra Tangvalljordene torsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no