Tor Solvang i Søgne Seilforening sier til N247 at de fremdeles har et par tre joller ledige hvis noen ønsker å delta på seilkurset til Søgne Seilforening. På bildet er også Amalie (10) og far Lars Skomedal som deltar på seilkurset hver tirsdag. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Vi har plass til et par tre til

  Nicolai Prebensen
  07. juni 2019
  09:51
Den 6. mai skrev N247 om tilbudet fra Søgne Seilforening om nybegynnerkurs i seiling for barn og unge.


Kurset er nå godt i gang og syv ungdommer har allerede lært mye om den fascinerende aktiviteten hvor vind er båtens eneste drivkraft.

- Det har alltid bare vært motor med oss, men både Amalie (9) og meg hadde lyst til å lære litt mer om denne aktiviteten, sier Lars Skomedal til N247 tirsdag ettermiddag. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Kurset har foregått hver tirsdag i flere uker, og vil fortsette utover juni. Amalie hadde sin første solotur med optimistjolla for over en uke siden, og selv om skepsisen lurte litt i bakhodet, kasten hun seg ut i det igjen denne tirsdagen og klarte brasene strålende.

- Jeg har aldri seilt før jeg tok dette kurset. Det er spennende, litt skummelt, men gøy, sa hun til N247 da hun og far Lars klarjorde jolla for en tur på Høllefjorden.

Syv båter var utpå og flere følgebåter med voksne passet på de unge seilerne i den lette vinden.

- Lært fort
- De har lært veldig fort og det er gøy å se hvor raskt de unge tar til seg kunnskapen, sier leder for «oldboys-gruppa» i seilforeningen, Tor Solvang til N247.

Det er han og flere godt voksne mannfolk som har tatt initiativet til å få opp interessen for seilsporten blant de unge, og han er godt fornøyd med antall deltakere på kurset.

Artikkelen fortsetter under bildet.


Ledige båter
- De er per i dag syv ungdommer på kurs, og vi har båter til to til tre personer til. Selv om vi er et stykke ut i kurset er det ingen problem om det kommer noen til. Vi fikser det lett, sier han og legger til at alle som er med på kurset kan disponere jollene utover den faste kursdagen hver tirsdag.

- Det selvsagt under forutsetning at det er voksne tilstede som kan hjelpe og ha kontroll på de unge, avslutter Solvang som legger til at det bare er å melde seg til han eller komme ned til seilerhytta førstkommende tirsdag for å se hva seiling egentlig dreier seg om. 

Amalie gjør seg klar for sin andre soloseilas i optimistjolla tirsdag. Far Lars Skomedal er med. Det eneste kravet arrangørene har er at en av de foresatte er til stede under kurset. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no