- I fjor hadde vi et nettoresultat tett på 50.000 kroner og vi håper på tilsvarende i år, sier Anne Liv Nykvist ved skolen. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)

Aksjonsdag på Songdalen ungdomsskole

  Nicolai Prebensen
  27. mai 2019
  11:17
- Tirsdag ettermiddag arrangerer Songdalen ungdomsskole igjen Aksjonsdag hvor det samles inn penger til organisasjonen Indias Barn, både skolens fadderbarn der nede og deres arbeid forøvrig, sier Anne Liv Nykvist til N247.


Hun forteller om et mangfoldig program og aktiviteter fra klokken 16.00 tirsdag.

- Det blir mange ulike aktiviteter, akkurat som tidligere. Blant annet har vi loddsalg, loppemarked og kafé som serverer kaker og den indiske retten Tika Masala med Naan-brød, fortsetter hun og håper at skolen fylles av mennesker som vil støtte opp om fadder-prosjektet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

I april 2018 skrev N247 at det hele startet for rundt 30 år siden.

«For rundt 30 år siden startet lærere og elever ved Songdalen ungdomsskole opp den årlige aktivitetsdagen på skolen. I fjor innbrakte dagen et nettoresultat på over 50.000 kroner og Anne Liv Nykvist ser ingen grunn til at ikke årets aksjon skal bli minst like vellykket. 

- Alle klassene har fadderbarn og rundt halvparten av midlene i fjor gikk til disse. Får vi et tilsvarende resultat i år har vi veldig lyst til å kjøpe et hus til en familie. Det koster rundt 25.000 kroner. Vi har gjort dette en gang før og det fikk vi veldig gode tilbakemeldinger på, sier Nykvist.

I forkant av aktivitetsdagen har elevene hatt to dager med forelesninger. Ett om flyktningsituasjonen i Vest-Afrika og et foredrag fra Indias barn som er den organisasjonen skolen samarbeider med.» 

Leah og Cathrine hadde kontroll på loddsalg og gevinster på Songdalen ungdomsskole da skolen hadde sin aktivitetsdag 5. april i fjor. I år er Aksjonsdagen satt til 28. mai. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no