22 år gamle Daniel Tangvall er daglig leder i Ventilasjon Sør. - Det er en del som tror jeg er lærling, sier Daniel. (Foto: Jon Aamodt)

Nyetablert med hårete mål: - Mange som tror jeg er lærling

  Jon Aamodt
  23. mai 2019
  17:20
- I 2018 omsatte vi for 10,4 millioner kroner. Det var det andre driftsåret etter at vi startet opp i 2017. Vi har et hårete mål om å klare 20 millioner i år. Om vi når det eller ikke er det litt for tidlig å si noe sikkert om, sier Daniel Tangvall, daglig leder i Ventilasjon Sør.

Totalt står seks eiere bak det lokale firmaet med kontor på Linnegrøvan og verksted på Høllen vest i Søgne. I tillegg til Daniel er to andre eiere ansatt i bedriften mens de tre siste er inne som investorer. 

- Jeg har jobbet siden jeg var 15 år, og straks jeg var ferdig med læretida startet vi opp egen bedrift, fortsetter unggutten som kun har rukket å bli 22 år. 

- Vi har en del kunder som automatisk henvender seg til kollegene mine. De tenker nok jeg er læregutt, sier han med et smil.

- Hele tiden i vekst
Etter en forsiktig oppstart i 2017 med kun seg selv som ansatt, har bedriften i dag 10 medarbeidere. Omsetningen har økt fra 2,6 millioner i oppstartsåret til 10,4 millioner i 2018, og den unge daglige lederen forteller om en fortsatt vekst. Bedriften leverer foruten ventilasjonsanlegg til private og næringskunder også blikkenslagertjenester, varmepumper og kjølemaskiner.

- For to år siden hadde jeg ikke sett for meg at vi skulle være der vi er i dag. Sånn sett har det vært en bratt læringskurve, sier Tangvall og føyer til at han ikke bare sitter ved et skrivebord og administrerer.

- Viktigst å skape trygge arbeidsplasser
- Jeg er fremdeles ikke redd for å bli skitten på fingrene, sier unggutten bak skrivebordet. 

Selv om selskapet har vokst raskt og fremdeles er i ekspansjon, mener han at det viktigste er å skape trygge arbeidsplasser og holde et stabilt aktivitetsnivå. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi har fremdeles rom for å vokse, men vi tar en dag av gangen. Vi tok noen kostnader siste år med utvidelser av virksomheten. Likevel landet vi et positivt resultat. Vi ser for oss noen mål som skal være mulig å oppnå, men alt må ikke skje på en dag, slår bedriftslederen fast. 

- Det blir en del administrasjon, men jeg er fremdeles ikke redd for å bli skitten på fingrene og prøver å jobbe ute så mye som mulig, sier Tangvall. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no