Både statsministeren og ordføreren i Kristiansand har fått oppkalt et lam etter seg av sauebonde og partifelle Terje Ø. Pettersen på Tangvall gård i Søgne. Her med Harald, forsidebildet er av Terje og Erna. (Foto: Nicolai Prebensen)

Erna møter Erna, og Harald møter Harald mandag

  Nicolai Prebensen
  16. mai 2019
  11:00
Mandag kommer statsminister Erna Solberg og ordfører Harald Furre til Tangvall gård for å besøke partifelle Terje Ø. Pettersen og de over 200 sauene som i disse dager fyller jordene på dagtid og fjøset om nettene. Blant dem, de nydøpte lammene Erna og Harald. Søya bærer kun nummeret 00203 og er ut over det navnløs.

- Jeg synes det er moro at statsministeren vil besøke oss her i Søgne. Gården ble overtatt av familien i 1865, og det er første gang et statsoverhode er innenfor gjerdene her. Det er sterk rift om å få besøk av henne, og hun kommer hit like etter at hun har åpnet Den Lille Chipsfabrikken på Mjåvann industriområde, forteller Pettersen onsdag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi bønder driver næring, selv om mange skiller begrepene landbruk, jordbruk og næring. Vi driver butikk, og når vi til nyttår blir nye Kristiansand, er vi en betydelig jordbruks-, landbruks- og fiskerikommune i Agder. Søgne og Songdalen tar med seg enorme ressurser innen melke- og kjøttproduksjon, og på frukt og poteter blir kommunen den største i dagens Vest-Agder.

Fiskeri
På fiskeri er Søgne størst i sør allerede, og tar vi med Kristiansands-fiskerne blir vi svært betydelige i landsmålestokk i den næringen også. Statsministeren skal være her i rundt 45 minutter, og jeg vil ha fokus på lokal mat fra Søgne og Songdalen, sier han.

Pettersen trekker spesielt frem den nye kommunens innkjøpsrutiner lokalt.

- Som jeg har nevnt tidligere mener vi at den bærekraftige lokale matproduksjonen må inn i bildet når kommunen går til innkjøp av varer. I dag kjøpes mye poteter fra Danmark, og hvor er miljøgevinsten her, spør han.

Han forteller videre at det snakkes lite om primærnæringene i Kristiansand i dag, og dette er noe han vil endre.

- Statsministeren (bildet t.v.) vil bli fortalt hvor stor produksjonen i nye Kristiansand blir, og min oppgave i storkommunen blir å sette et sterkt engasjement rundt disse næringene. Bare fiskeriene er en sterkt bevart hemmelighet, for ikke å nevne alle de flotte biffene som produseres i Songdalen og svinekotelettene som produseres av «Godgrisen» selv, Jon Leif  (bildet over)  innerst i Sommerveien på Tjomsemoen, sier han videre.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Lammene Erna og Harald får begge besøk av sine navnesøsken på Tangvall. Her er det «matfar» Terje Ø. Pettersen som viser de unge firbente som også er sikkerhetsklarert av PST, i likhet med resten av gården som har hatt besøk av sikkerhetstjenesten i forkant av statsministerbesøket mandag. (Foto: Nicolai Prebensen). 

Pettersen lover at alt dette skal Erna Solberg få et godt innblikk i, og selvfølgelig også få møte hennes navnesøster på fire ben, Erna.

- Det samme skal ordføreren i Kristiansand få, møte sin navnebror Harald, avslutter han.
Sist oppdatert 20.05.2019 klokken 16:50 av Jon Aamodt

Terje Ø. Pettersen med Erna og Harald onsdag ettermiddag, (Foto: Nicolai Prebensen)

Etter photoshooten onsdag ettermiddag tuslet Erna,Hharald og 00203 tilbake til de over 200 kameratene på Tangvall gård. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no