Statssekretær Roy Angelvik i Nærings- og fiskeridepartementet overrekker sjekken på 50.000 kroner til leder Morten Lossius i Søgne Jakt- og fiskerskole. (Foto: Nicolai Prebensen)

50.000 kroner til Søgne JFF fra regjeringen

  Nicolai Prebensen
  15. mai 2019
  13:51
Nestleder i Søgne Jeger- og fiskerforening, Morten Lossius fikk onsdag overlevert en sjekk på 50.000 kroner av statssekretær Roy Angelvik i Nærings og Fiskeridepartementet . Tildelingen foregikk på Fiskebrygga i Kristiansand.

Pengene er øremerket Jakt og Fiskeskolen som Lossius har tatt hånd om siden 2011.

I tildelingsbrevet står det at Jakt- og fiskeskolen i Søgne får støtte gjennom regjeringens Sjømattiltak.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

«Jakt og fiskeskolen i Søgne får støtte for å lære barn om fangst, bearbeiding og å lage gode sjømatretter. Jakt- og fiskeskolen i Søgne arrangerer turer for barn i barneskolealder med overnatting, lærer barna om kultivering, fangstmetoder og hvordan man bearbeider og ferdigstiller til mat. Pengene skal brukes til leie av klubblokale, samlinger, båt, drift av båt, utstyr og fiskeutstyr,» skriver departementet.

Statssekretæren berømmet Lossius for det arbeidet som var lagt ned i foreningen for å vekke barn og unges interesse for sjømat.

- Treffer regjeringens mål
- Dette er helt fantastisk og treffer regjeringens mål om å løfte frem sjømaten. Vi er avhengige av at noen tar ansvar, og det har Morten Lossius og foreningen gjort. Derfor vil vi gjerne være med å støtte opp om det videre arbeidet som gjøres i Søgne og i mange av de andre prosjektene, rundt 150 tiltak rundt om i landet, sa han.

- Dette var jo veldig greit, sa Lossius etter møtet med statssekretæren.

Han sier til N247 at pengegaven skal brukes til blant annet å anskaffe en hurtiggående båt som skal brukes i Jakt og Fiskeskolen.

Hurtiggående
- Vi har rundt 25 registrert deltakere, og har Lavvoen på Hundsøya som en slags base i skolen. Vi drar gjerne ut torsdager rundt klokken fem og med sjektene som vi benytter nå bruker vi mye av tiden på å frakte ungdommen ut og inn. En hurtiggående båt som kan benyttes til frakt og i tillegg har en teinehaler er perfekt for oss, sier han.

Jakt- og Fiskeskolen lærer de unge å fiske, sløye og tilberede fisk.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Lavvoen på Hundsøya i Søgne-skjærgården har blitt en base for Søgne Jakt- og fiskeskole i regi av Søgne Jeger- og fiskerforening. (Foto: Privat).

- Skalldyrfiske er også en del av skolen, og elevene deltar i alt fra teinefiske til skalldyrene ligger ferdige som mat på tallerkenen. Vinterstid står jakt på programmet, sier han.

Lossius legger til at de også får noe støtte fra Norges Jeger- og fiskerforening, og han håper at en ny båt snart er i foreningens eie.

Rundt 25 ungdommer fra Søgne er registrerte brukere av Jakt- og fiskeskolen i regi av Søgne Jeger- og fiskerforening. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no