Søndag ettermiddag dukket denne båten opp utenfor Joker Høllen. Det er Tormod Vallesverd som har brukt noen måneder på å bygge modellen som etterhvert skal til den permanente utstillingen på loftet på Søgne gamle prestegård. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Vi snakket om å lage noe

  Nicolai Prebensen, Jon Aamodt
  13. mai 2019
  12:15
- Vi holder på å gjøre ferdig sjøbua på Søgne gamle prestegård, og vi snakket om å lage noe til den permanente utstillingen på loftet. Det ble «Leik», sier Tormod Vallesverd som søndag kjørte ned båten til Høllen og satte den utenfor Joker til glede for store og små.

Vallesverd sier videre at originalen er en 50 fots båt som i sin tid ble bygget for tre brødre på Tånevik. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

3-4 måneder
- Modellen er 3,4 meter lang og er laget i tre og og hampetau. Jeg har brukt 3-4 måneder for å bygge den og den kan brukes i mange sammenhenger på prestegården. «Leik» kan stå inne om vinteren, men jeg tenker vi tar den ut om sommeren. Den kan kanskje brukes til å lære vestbruk, sjøvettregler, men også en samlingsplass for unger, sier Vallesverd.

Han vil gjerne at båten brukes av ungene, og presiserer; - Dette er en båt, og skal se ut som en, sier han uten å presisere dette nærmere.

"Leik", slik den ble plassert til glede for store og små som var på besøk på Høllebrygga søndag. Mandag formiddag var modellen fremdeles på plass. (Foto: Nicolai Prebensen)

"Leik" er bygget av tusenkunstneren Tormod Vallesverd (innfelt) og skal til Søgne gamle prestegård. (Foto: Nicolai Prebensen/Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no