Try får en dytt og snurrer i Q4 og er ute av kampen om en semifinale. (Foto: Skjermdump fra FIA World RX direktesending på Youtube)

Knallstart av Try søndag - Følg FIA World Rallycross Championship direkte

  Nicolai Prebensen, Jon Aamodt
  12. mai 2019
  09:57
Med to 16. plasser i Q1 og Q2 lørdag lå Pål Try som nummer 17 etter de to kvalifiseringsrundene som ble kjørt lørdag på den berømte Spa-banen i Belgia. Det er første gang rallycross-klassene kjører på denne banen og dermed et historisk løp Try deltar i når han for andre gang i karrièren kjører i FIA World Rallycross Championship.

Sterk kjøring i Q3
Try startet i innerste startspor i Q3 race 1, og han fikk en knallstart på banen som søndag var tørket opp etter regnværet lørdag formiddag. 

Han beholdt ledelsen gjennom hele heatet og kjørte inn til tiden 2,19, hele 13 sekunder raskere enn hans bestetid lørdag. 

- Mekanikerne har jobbet på bilen i hele går kveld og natt og endelig har Pål fått det oppsettet på bilen som han ønsker selv, sier Svein Frustøl til N247 etter Q3 søndag.

Try endte på en 12. plass i søndagens første kvalifiseringsrunde, og etter tre av de fire innledende runder ligger han fortsatt på en 16. plass og må kapre godt med poeng i Q4 dersom han skal komme seg til semifinalen senere søndag. 
 
- Bare sett på TV- tidligere
- Dette er vel det gøyeste jeg har vært med på med buksene på, sa Try i intervjusonen etter løpet og la til at det var utrolig gøy å kjøre sammen med og fortere enn konkurrenter som han tidligere bare har sett på TV.

I nett TV-vinduet over kan du følge dagens to siste kvalifiseringsrunder og finaler fra denne spektakulære banen i Belgia.

Snurret i Q4
Søndagens siste kvalifiseringsrunde på Spa startet også bra for Try som inn i siste runde lå på en tredjeplass i racet før han fikk en «dytt» av Cyril Raymond og måtte ta en 360 graders rotasjon før han kunne fullføre runden. Det endte med en svak tid i Q4 og Try hadde ingen mulighet til å avansere i sammendraget. 

På tross av oppturen i Q3 blir det heller ikke denne gangen noen semifinalekjøring for Søgne-føreren.

Sammenlagtresultater finner du her.

3. kvalifiseringsrunde søndag finner du her. Spol frem til 23 minutter av sendingen. 4. kvalifiseringsrunde startet klokken 12.00 og Q4 kan du se via denne lenken.

Sist oppdatert 12.05.2019 klokken 13:26 av Jon Aamodt

Pål Try fra Søgne kjører sin andre VM-runde i rallycross i Spa i Belgia denne helgen. (Foto: Jan Kåre Rafoss (iRafoss))

Pål Try forbedret tiden med 13 sekunder fra lørdagen og tok heatseieren da Q3 ble kjørt på Spa søndag. (Foto: Skjermdump fra FIA World RX direktesending på youtube)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no