Pål Try kjører i mål som nummer to i Q2 race 4 under kvalifiseringen på Spa-banen lørdag. (Foto: Skjermdump fra FIA World RX direktesending på Youtube)

To kvalifiseringsrunder gjennomført på Spa lørdag

  Jon Aamodt
  11. mai 2019
  16:34
Med to 16. plasser i Q1 og Q2 ligger Pål Try som nummer 17 etter de to kvalifiseringsrundene som ble kjørt fredag på den berømte Spa-banen i Belgia. Det er første gang rallycross-klassene kjører på denne banen og dermed et historisk løp Try deltar i når han for andre gang i karrièren kjører i FIA World Rallycross Championship. 
 
Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Etter en tjuvstart i Q1 fikk Try en litt dårlig start og ble liggende sist i heatet, men fullførte med stil til en fjerdeplass i den første kvalifiseringen på Spa. Tiden 2,34 holdt til en 16.plass av de 20 startende. 

To sekunders forbedring
I Q2 startet Try i pole position i race 4, og selv om han også i denne runden måtte en tur innom reversen etter en tjuvstart, fikk han en betydelig bedre start enn i Q1 og kjørte inn til en andreplass i heatet, to sekunder raskere enn i Q1. Det til tross for at han måtte ta imot en direkte påkjørsel fra en av konkurrentene i den beryktede 180 graders svingen på Spa. 

Det holdt imidlertid bare til nok en 16.plass og etter lørdagens kvalifisering ligger Try som nummer 17. Søndag kjøres to nye kvalifiseringsrunder, og de 12 beste førerne går etter det videre til semifinalen. 

Både i Q1 og Q2 var vinnertiden på 2,26 mens Try forbedret seg fra 2,34 til 2,32. Han må nok presse tiden ned enda et par sekunder for å ha en sjanse til å nå semifinalen søndag. Q3 og Q4 kjøres fra klokken 10.00 søndag.

Klar til start i den første kvalifiseringsrunden i rallycross på Spa. (Foto: Skjermdump fra FIA World RX direktesending på Youtube)

Den 913 meter lange Circuit de Spa-Francorchamps med blanding av grus- og asfaltdekke hvor det for første gang blir kjørt VM-runde i rallycross denne helgen. (Foto: Skjermdump fra FIA World RX direktesending på Youtube)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no