Varaordfører Jan Erik Tønnesland stod for den offisielle åpningen av Hortemo idrettspark lørdag ettermiddag. Marie (11) og Theodor (11) hadde gleden av å holde "snora". (Foto: Nicolai Prebensen)

- En park som legger til rette for et mangfold av idrettstilbud for barn og unge.

  Nicolai Prebensen
  11. mai 2019
  14:26
Nøyaktig klokken 12.00 ble Hortemo Idrettspark åpnet av varaordfører Jan Erik Tønnesland. Et prosjekt hvor kommunen har bevilget rundt 15 millioner kroner hvor det søkes om rundt 4,5 tilbakebetalt via spillemidler.

- Det er blitt et praktanlegg og nå mangler bare kaldhallen som kommunen også har bevilget penger til. Denne saken ligger nå hos fylkesmannen, og vi håper dette arbeidet kan settes i gang så fort som mulig, sa varaordføreren til N247 før han offisielt åpnet anlegget med et tradisjonelt snorklipp.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

I åpningstalen sa Tønnesland at Hortemo idrettspark er en park som legger til rette for et mangfold av idrettstilbud for barn og unge.

- En park som legger til rette for mindre organiserte aktiviteter, slik at
parken vil være et sentralt samlingspunkt. En park som vil være en viktig del av kommunens arbeid med å tilrettelegge for god folkehelse. Parken legger til rette for en høy aktivitet, som vil bidra til at fotballgruppa når sin foreslåtte målsetting; «Flest mulig, lengst mulig og best mulig», sa han.

Leder av GIL Fotball, Kristin Nygård Schau, sa i sin tale at det har vært et stort arbeide for mange frem til dette øyeblikket.

Artikkelen fortsetter under bildet.
GIL Fotballs leder, Kristin Nygård Schau takket alle som hadde bidratt til at parken ble en realitet. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Bare i dag har vi vært her siden klokka 09.00 for å få dette arrangementet til, og de siste årene er det mange frivillige som har bidratt sterkt før Hortemo idrettspark var en realitet. For oss alle er dette en stor dag, og jeg synes alle skal få en skikkelig applaus fra alle dere som skal bruke anlegget fremover, sa hun.

Applaus fikk de hardtarbeidende frivillige.

Nygård Schau sa videre at GIL skal være et trygt sted for alle å være.

- Fotballen har lag fra gutter seks til seniorene, og jentelag blir det også flere og flere av. GIL er i en rivende utvikling og vi håper det hele kan avsluttes med en kaldhald slik at vi kan tilby enda flere aktiviteter enn det vi gjør i dag, avsluttet hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Ildsjelen Håvard Rygg var konferansier under åpningen av Hortemo Idrettspark. (Foto: Nicolai Prebensen).

Etter den offisielle åpningen spanderte Songdalen kommune bløtkake til alle fremmøtte. Grillene ble tent og pølser fra «Svein Erik på Kiwi» ble servert til alle. Casper og Simen underholdt og flere fotballkamper ble spilt med seniorlagets seriekamp mot Tigerberget som avslutning på den strålende dagen på Hortemo.
Sist oppdatert 11.05.2019 klokken 21:22 av Nicolai Prebensen

Få minutter etter at den offisielle åpningen var unnagjort var GILs yngste i full gang med kamper. (Foto: Nicolai Prebensen)

Songdalen skolekorps åpnet arrangementet lørdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no