Unni Bentsen og butikksjef Håvard Bjørkli inviterte til alkoholfri vinsmaking og informerte om miljøsmart emballasje på Vinmonopolets utsalg i Søgne fredag. (Foto: Jon Aamodt)

Alkoholfri vinsmaking og miljøfokus på Vinmonopolet

  Jon Aamodt
  10. mai 2019
  15:29
- Denne uken fokuserer vi ekstra på opplysning om miljø og viser blant annet hvor mye miljøet kan spares ved at det brukes lettere emballasje på varene vi selger, sier Unni Bentsen ved Vinmonopolets utsalg på Tangvall.

Hun viser interesserte kunder hvor mye forskjell det kan være i vekt på ulike emballasjetyper og hva dette betyr i totale utslipp når varene skal fraktes fra produsent til butikk.

- Alt under 150,- kroner på plast
- Det er et mål for Vinmonopolet at alle nylanseringer under kroner 150,- skal leveres på plastflasker, og aller helst skal flaskene være av typen med pant, sier butikksjef ved utsalget Håvard Bjørkli.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Denne fredagen illustrerte utsalgets ansatte ulike emballasjetyper med fokus på vekt og miljø og benyttet samtidig anledningen til å tilby prøvesmaking av alkoholfrie alternativ som selges i butikken. Kundene fredag fikk tilbud om smaksprøver på alkoholfrie «bobler» såvel som norksproduserte epledrikker. 

- Nå med konfirmasjoner og 17. mai like rundt hjørnet vil vi gjerne vise hvilke utmerkede alternativ vi har. De kan passe ekstra godt når det skal feires sammen med barn og unge, sier Bentsen og legger til at det i den senere tid er kommet til flere norske «kortreiste» alkoholfrie varer i hyllene. 

- Øker mest
Bjørkli legger til at gruppen alkoholfrie drikker er den produktgruppen som øker mest og har hatt en omsetningsøkning på hele 13,6 prosent i år. 

- Kundene våre synes prøvesmakingen er er et morsomt tiltak, og det gir oss ansatte anledning til å ta en prat med mange kunder på en noe annen måte enn vi opplever til daglig, sier de alltid serviceinnstilte ansatte ved Vinmonopolet i Søgne til N247 fredag. 

Bildet under: Morten Bentsen fikk servert alkoholfritt alternativ av Vinmonopolets Unni Bentsen fredag på utsalget i Søgne. (Foto: Jon Aamodt).
Sist oppdatert 11.05.2019 klokken 09:05 av Jon Aamodt

Det er stor vektforskjell på den emballasjen som benyttes til Vinmonopolets varer, og dette ble illustrert for butikkens kunder fredag. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no