Første lass med strandsøppel på vei inn til Solta med skjærgårdstjenestens "Lyna". Ragnar Olsen fra ingeniørvesenet i Søgne kommune ved roret. (Foto: Nicolai Prebensen)

Over 60 elever fra folkehøyskolen ryddet i skjærgården

  Nicolai Prebensen
  04. mai 2019
  16:44
- Det har vært en fantastisk fin dag ute i skjærgården. Elevene ved Agder Folkehøyskole har fløyet opp og ned svabergene, inn i fjellskrenter og plukket ut søppel. Mye fra 10 til 20 år gammelt, sier Ragnar Olsen i Skjærgårdstjenesten i Søgne kommune.

Han har bistått strandrydderne på Helgøya, på Kapelløya, på Riveneset/Hummeviga hvor Miniplast var med en gjeng og ryddet mange sekker. Olsen var også ute på Østre Kuholmen hvor mange var i sving.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Der ute kjørte foreldrene rundt med ungene sine i gummibåt og plukket søppel på knatter og holmer rundt en ellers fra før pent ryddet holme. Jeg tror det var 20 unger som løp rundt og plukket med seg søppel. I tillegg har Høllefjordens båtforenings medlemmer tatt seg av alle rotveltene etter «Knud» i høst, så dette er imponerende, sier han.

Olsen legger til at det har vært veldig gøy å se engasjementet fra alle frivillige.

- Bare moro
- Det lasset jeg hadde med inn nå er bare litt av hva vi skal hente inn mandag. Det blir mye jobbing i neste uke, men det er rett og slett bare moro, sier Olsen som lover at det blir et tilsvarende opplegg også neste år.

- Det er en klar trend at mange er blitt oppmerksome på forsøplingen de siste årene og det blir renere og renere der ute. Når 60 elever fra folkehøyskolen, noe av dem overnattende i telt i snøværet i natt, våkner om morgenen, strålende opplagte og kaster seg over oppgaven er fantastisk å se, avslutter han.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Søgne kommunes «Lyna» henter strandsøppel som elevene ved Agder Folkehøyskole plukket på Helgøya lørdag. (Foto: Morten Ohme, Agder Folkehøyskole).

Lærer Morten Ohme ved skolen sier til N247 at han gjerne takke skjærgårdstjenesten og Espen Halvorsen, som har ordnet det meste vi jar trengt inkludert transport, for samarbeidet.

- Vi håper på videre samarbeid til neste skoleår. Litt over 60 elever og ansatte bidro til oppryddingen på Helgøya, sier han.
Sist oppdatert 04.05.2019 klokken 17:10 av Nicolai Prebensen

Lørdag morgen fraktet MB "Høllen" over 60 elever til Helgøya i Ny-Hellesund. (Foto: Ragnar Olsen)

To av elevene ved Agder Folkehøyskole under ryddingen lørdag formiddag. (Foto: Morten Ohme, Agder Folkehøyskole.)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no