Det måtte traktor fra ingeniørvesenet til for å få fjernet et tungt kjøleskap som ungdommene fra Oasen skole fant på Braneset i Søgne. (Foto: Nicolai Prebensen)

Strandryddingen fortsetter:- Det er mye der ute

  Nicolai Prebensen
  03. mai 2019
  15:22
Fredag var Oasen skole på Braneset i Søgne og ryddet strandsøppel sammen med SOS (Sammen om Søppla) og Minusplast, den private aksjonsgruppa fra Søgne.

Noen elever fra skolen tok også en god rydderunde i Møllebekken i Brennåsen.

- Som i går da Songdalen ungdomsskoles 8. trinn var ute viste også elevene ved Oasen et voldsomt engasjement, og mye ble plukket. Blant annet et kjøleskap som hadde ligget lenge. Braneset er et sted hvor det ryddes ofte, men jo lengre ned vi kommer i jordsmonnet jo mer plast finner vi. Her er det mye mikroplast, sier Espen Halvorsen som er det offentliges representant under ryddeaksjonen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Lemper dagens strandsøppelfangst i land i Solta. Espen Halvorsen og Ragnar Olsen har nettopp hentet innsamlet strandsøppel fra Braneset på Åroslandet. (Foto: Nicolai Prebensen).

Dagens fangster fra Braneset ble hentet av Skjærgårdstjenesten i Søgne kommune, og skipper på Lyna, Ragnar Olsen var storfornøyd med dagens innsats til Mikroplastgjengen og Oasen skole.

- Det er mye der ute, og i morgen tipper jeg på mange lass inn fra skjærgården. Folkehøyskolen alene stiller med 100 elever, så det blir en spennende dag, sier han og tømmer Lyna for søppel.

Ungdommene fra Oasen skole og Minusplast-gjengen under strandryddingen på Braneset fredag ettermiddag. (Foto: Espen Halvorsen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no