Det tradisjonsrike barneskirennet i Everdalen ble i år badet i strålende sol. (Foto: André Mikaelsen, Vennesla RKH)

- Takk for denne gang

  Nicolai Prebensen
  22. apr 2019
  16:10
Innsendt av Alfred Georg Klausen, leder Info Agder for Hjelpekorpsene.

Da er påska over for denne gangen, og det som gjenstår for de fleste nå er å holde ut siste etappe av påskeferien i køene langs hovedfartsårene i landsdelen. Både igår og idag er det meldt om mye trafikk i den retningen som de fleste kaller hjemveien. Både  sørlendinger som har vært på fjellet, og østlendinger som har vært på hyttebesøk langs kysten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Kort oppsummert går denne påsken inn i historien som en av de stilleste for Hjelpekorpsene i både Vest-Agder og Aust-Agder Røde Kors. Langs kysten har det vært omtrent som normalt, mens i fjellet har det vært ganske så behagelig skal vi tro mengden pasienter som har fått hjelp av Hjelpekorpsmannskaper i løpet av påsken. 

Totalt er det blitt behandlet 65 pasienter på vaktstasjonene i Agderfjellet, mot 112 ifjor. Går vi lenger tilbake er tallet nesten identisk med statistikken fra 2017 hvor det også var en sen påske. 

Tre søkeoppdrag
Av andre oppdrag har Hjelpekorpsene vært involvert i tre søkeoppdrag etter savnede personer, og hentet 10 skadde pasienter med snøscooter utenfor kjørbar vei i påskefjellet. 

Det kan virke som det er en trend at når påska er sein er skadetallene lave. Likevel meldes det om stor utfart alle dager, og det har vært tilløp til lange køer i skisporet rundt forbi i Agderfjellet. For mange er påske synonymt med å dra til fjells, og det  er tradisjoner det er vanskelig å rokke med. 

Raske briller
Sen påske gir ofte klassisk påskesnø, hvilket vil si litt sørpete og våt snø som ikke innbyr til de voldsomme eskapadene. Noen vil alltid gå de lange turene, mens mange nok velger kortere turer med lenger pauser  hvor det er fokus på å nyte solen og godværet. Raske briller ser tross alt like bra ut langs løypa som i løypa, og med rett solfaktor i panna kan været nytes i stort monn. Og været som har vært denne påsken er utvilsomt av den beste typen vi kan forvente, både på fjellet og langs kysten. 

Fra alle vaktstedene våre i Agderfjellet, det vil si Hovden i Bykle, Brokke i Valle, Bortelid og Ljosland i Åseralsheiene, samt i løypene på Høgås ved Evje, har det utelukkende blitt meldt om store smil og fornøyde folk over hele fjøla. Hvilket betyr at det  i sannhet har vært en god påske for de fleste. 

Takk for denne gang
Vi på Infosentralen for Røde Kors Hjelpekorps på Agder vil takke for denne gang.
Sist oppdatert 22.04.2019 klokken 17:23 av Nicolai Prebensen

Kine Bjerkholt og Miriam Sandtveit Espelid i hyggelig passiar med to kunder ved Kristiansand Røde Kors Hjelpekorps sin suppestasjon ved Gjuvet på Hovden Langfredag. (Foto: Kjetil Sandtveit Espelid)

Stemningsbilde fra palmesøndag på Lordehytta. (Foto: Siren Håland, Mandal RKH)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no