Politibetjent Håkon Rygg henter opp den da ukjente gjenstanden fra Lundeelva. Joacim Jaabæk, begge ved lensmannskontoret i Søgne og Songdalen, holdt publikum på avstand. (Foto: Nicolai Prebensen)

Mistenkte funn av granat

  Nicolai Prebensen
  20. apr 2019
  17:38
Lørdag ettermiddag rykket mannskaper fra Søgne og Songdalen lensmannskontor til badeplassen i Lundeelva. Det var publikum som hadde varslet politiet om «noe» som kunne se ut som en granat av eldre type.

På stedet ba politibetjent Joakim Jaabæk publikum holde seg unna mens kollegaen Håkon Rygg resolutt tok av seg på bena, vasset ut i elva og plukket gjenstanden opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

«Granaten» ble fotografert og bildene ble sendt til sentralt hold.

Etter en halvtimes tid uten svar ble Carl Martin Moseid og Paal Kristensen tilkalt (begge KBR Søgne og Songdalen), og etter en kort undersøkelse viste det seg at gjenstanden var en starter til motor.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Starteren som ble plukket opp av politiet i Lundeelva lørdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Vi er svært takknemlige for at publikum tar kontakt når de finner gjenstander de ikke vet hva er, i alle fall som i dette tilfelle hvor denne starteren til forveksling var svært lik toppen av en granat, sier Joakim Jaabæk til N247 etter at situasjonen var avklart.

Han legger til at det er bedre å ringe en gang for mye, enn en gang for lite.

Politibetjent Håkon Rygg fjerner det som da var identifisert som en starter til motor. (Foto: Nicolai Prebensen)

KBR Søgne og Songdalens Paal Kristensen og Carl Martin Moseid konstaterte raskt at funnet måtte være en starter til en motor. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no