Eidsåvegen i Songdalen tirsdag ettermiddag.

Boligbrann i Songdalen: En person reddet ned fra veranda i 2. etasje. Se video

  Jon Aamodt, Nicolai Prebensen
  16. apr 2019
  12:47
KBR Søgne og Songdalen og KBR Finsland har rykket ut til bygningsbrann i Eidsåvegen i Songdalen. 110-sentralen meldte om brannen klokken 12.35 tirsdag.

Få minutter senere melder brannvesenet at de er fremme ved huset som er overtent. 

Brannvesenet har startet slukkearbeidet og har reddet ned en person fra en veranda i 2. etasje.

- En person er hentet ned av brannvesenet og blir kjørt til sykehus med ambulanse for kontroll etter å ha pustet inn noe røyk, sier politiets operasjonsleder Miriam Stausland.  

Fare for spredning til terrenget
Brannvesenet på stedet opplyste til N247s reporter at det i en periode var stor fare for at brannen kunne spre seg til terrenget rundt. Ekstra tankbil fra KBR Kristiansand ble rekvirert for å bistå i slukkingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Klokken 13.15 melder N247s reporter på stedet at det ser ut til at brannvesenets mannskaper er i ferd med å få kontroll på brannen og at faren for spredning til terrenget rundt trolig er avverget.  

- Heldige
- Vi fikk melding om brannen cirka klokken 12.30. Vi har heldige, for vi hadde da en bil på vei ned fra Finsland etter en teknisk sjekk der oppe. Denne kom raskt til stedet og mannskapene fikk hjulpet ned en dame fra verandaen. Denne bilen hadde ikke slukkeutstyr, men øvrige ressurser som ankom startet slukkingen raskt og vi har nå kontroll på brannen, sier utrykningsleder Carl Martin Moseid ved KBR Søgne og Songdalen til N247. Han bekrefter like etter klokken 13.30 at faren for spredning nå er avverget. 

Det var stasjonssjef Jarle Danielsen og utrykningsleder Olav Framvik som først ankom stedet og fikk berget den eldre damen ned fra verandaen med hjelp av noen gode naboer.
Sist oppdatert 16.04.2019 klokken 16:48 av Nicolai Prebensen

En person er reddet ned fra veranda i 2. etasje i dette bygget. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no