- På Ljosland ble noen av mannskapene fra Mandal Røde Kors Hjelpekorps med på skitur til blant annet Skoræ, 1041 moh, vest for Ljosland, skriver Hjelpekorpset i pressemeldingen. (Foto: Per Hageland, Mandal RKH)

Rolig start på påska for Hjelpekorpsene på Agder

  Redaksjonen
  14. apr 2019
  18:54
Palmehelgen er i stor grad over, og det har vært en rolig helg for Hjelpekorpsene som har vakt i Agderfjellet denne påsken. 

Totalt er det blitt behandlet åtte pasienter, hvorav de fleste har vært småskader. Et barn havnet på sykehus med kuttskader etter et fall ved egen hytte lørdag kveld. Det har ellers ikke vært meldt om bruddskader eller andre alvorlige hendelser på påskefjellet  i Agder så langt iår.  

Antallet pasienter er en færre enn sammenlignet med ifjor. 

Alle vaktstedene melder om god utfart, og at folk storkoser seg i det flotte påskeværet. Solen har stort sett skint fra skyfri himmel hele helga, og med kalde netter holder nok snøen og skiføret hele påska gjennom. 

Pressemeldingen fortsetter under annonsen.
Annonse

Mannskapene som er på vakt har i stor grad kost seg i finværet, i likhet med påsketuristene generelt. På Ljosland ble noen av mannskapene fra Mandal Røde Kors Hjelpekorps med på skitur til blant annet Skoræ, 1041 moh, vest for Ljosland. Sør-Norges sørligste  fjell på over 1000 moh. Per Hageland, korpsleder i Mandal RKH, fortalte at de var et lite følge på turen, og møtte noen få andre på veien. Som det fremgår av bildet var det fantastisk turvær. 

Lordehytta
Siren Håland, også fra Mandal RKH, tok turen litt lenger inn på fjellet, til Lordehytta. En populær tur i finværet. Hit er det omlag 16 kilometer en vei og skiforholdene skal være gode hele veien, melder Håland.  

Solkrem og solbriller er viktige å bruke når været er som nå. Selv om det er kaldt i lufta tar sola godt, og UV-varslingen viser at i fjellet tar sola omlag dobbelt så sterkt som vanlig. Sammen med refleksjonen fra snøen blir strålingen dermed ganske kraftig. 
Været på fjellet kan endres raskt og med lite forvarsel. Det er derfor viktig å ha med seg litt ekstra tøy og utstyr i sekken så du er forberedt på været påskefjellet har å by på når du legger ut på tur. Husk fjellvettreglene.

- Vis aktsomhet
Det gode været gjør at faren for snøskred ikke stiger voldsomt i vår del av fjellet, men når sola får ta så godt som den gjør fører den  til at snøen blir tyngre. De kalde nettene påvirker også, så vi i Røde Kors vil be alle turgåere vise aktsomhet når de ferdes utenfor de oppkjørte og merkede løypene. Det bør unngås å ta lunsjpausen rett under hengende snøskavler. 

Dersom du har lyst til å lese årets utgave av Fjellsikringsposten finner du den på vaktstasjonene våre rundt om i fjellet. Spør en lokal hjelpekorpser om å få et eksemplar dersom du ikke allerede har fått hånden på en. 

Pressemelding fra Vest Agder Røde Kors Hjelpekorps, Alfred Georg Klausen.
Sist oppdatert 14.04.2019 klokken 19:49 av Nicolai Prebensen

- Siren Håland, også fra Mandal RKH, tok turen litt lenger inn på fjellet, til Lordehytta. En populær tur i finværet. Hit er det omlag 16 km en vei og skiforholdene skal være gode hele veien, melder Håland. (Foto: Siren Håland, Mandal RKH)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no