Innsendt
Demokratenes ordførerkandidat i nye Kristiansand, Vidar Kleppe, skriver i leserinnlegget at diskusjonen om legevaktsordningen i Søgne og Songdalen må legges død. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Legevaktsdiskusjonen: - Nok er nok

  Nicolai Prebensen
  14. apr 2019
  10:41
Nok er nok! Den siste tids usikkerhet om legevakten i Søgne og Songdalen må legges død.

Ansvar
Nå må legene vise samfunnsansvar og ikke skape utrygghet om at legevakten i Søgne og Songdalen - som skal beså i Ny Kristiansand. At flertallet av legene er motstandere og sier nei til to legevakter i den nye storkommunen - står ikke til troende. Leger som skal hjelpe folket i kritiske og vanskelige situasjoner skaper nå med sin sterke motstand mot å opprettholde legevakten i Søgne og Songdalen - stor usikkerhet i befolkningen som ikke er bra for folkehelsen. 

Leserinnlegget fortsetter under annonsen.
Annonse

Demokratene er tindrende klar på at legene med sin negative holdning til å beholde legevakten i Søgne og Songdalen er skadelig. Tenker ikke legene lengre enn sin egen nesetipp og på folks trygghet når de sies følgende fra Øistein Wirak, leder av  Allmennlegeutvalget i Kristiansand: 
"Legene mener det ikke er gode nok faglige grunner for å ha en ekstra legevakt i den nye kommunen i tillegg til den som er på Eg. De mener også at belastningen for den enkelte fastlegen blir for stor hvis de må gå vakter på to forskjellige legevakter."

Etter Demokratenes mening kan dette løses ved at legevakten i Søgne og Songdalen tilføres den nødvendige faglige kompetansen som legene mener mangler for å få en enda bedre legevakt i Søgne og Songdalen som kan avlaste legevakten på Eg.   

Vidar Kleppe
Ordførerkandidat for Demokratene i Nye Kristiansand
Sist oppdatert 14.04.2019 klokken 11:00 av Nicolai Prebensen

Songdalen legesenter. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no