Jarle Tversland i TM Hansen Kran og Transport har kjørt og heist på fritidsbåter i 24 år, rundt 200 hvert år. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Båtfolket våknet sist helg

  Nicolai Prebensen
  13. apr 2019
  14:34
- Jeg har hatt lappen i 26 år, og har hentet og sjøsatt båter i 24 av dem, det blir en del, sier Jarle Tversland i TM Hansen Kran og Transport til N247 lørdag ettermiddag.

Tversland regner på at han henter og bringer i overkant av 200 båter i året til og fra bryggene i bygda. Det blir i nærheten av 5.000 båter til nå. Han forteller at båtfolket våknet opp av vinterdvalen sist helg, og på tross av en svært kjølig vind er mange på telefonen og han får lite fritid fremover.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Det ble en rolig start sist helg, men i denne helgen har vi bestillinger på 17 sjøsettinger. I løpet av påskeuka og de neste ukene fremover blir det full fart. Denne helgen er vi ute med to biler, men med en gang varmen kommer blir vi sikkert flere, fortsetter han.

- Nok å ta av
- Bare i Solta ligger det 350 båter og der har arbeidsgiveren min en avtale med foreninga. I tillegg kommer alle de båtene som står i opplag hos servicebedrifter og i hagene rundt omkring i bygda. Det er nok å ta av, sier han i det en båt som er hentet på Lohne møter saltvannet i for første gang i år.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Ny båt er hentet i bygda og sjøsettes etter få minutter, klar for en ny sesong. (Foto: Nicolai Prebensen).

En rask tur til opplagsplassen på Solta viser at vårens utsettinger såvidt har startet. Mange båter står under vinterpreseningene enda, mens noen få har tatt fatt på vårpussen. At det blir nok å gjøre for kranselskapets sjåfører de neste ukene er det ingen tvil om.

En båt fra Lohne har nettopp møtt saltvannet i Høllen for første gang i år. denne helgen skal 17 båter fra Søgne sjøsettes og det er bare begynnelsen, hvert eneste år. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no