Hjelpekorpsene er nå på plass i påskefjellet. (Foto: Sanda Kristiansen Søgne RKH)

Påskeberedskapen: - Husk solkrem og raske briller, sier Røde Kors Hjelpekorpsene

  Redaksjonen
  12. apr 2019
  19:11
Av Alfred Georg Klausen, leder Info Agder (Røde Kors Hjelpekorps)

For mange begynner påskeferien allerede idag. Hjelpekorpsene i Vest-Agder Røde Kors er noen av disse, og mannskaper er på vei oppover hovedutfartsårene sammen med hopetall av andre påskeklare mennesker. 

Ut ifra hva vi her på Infosentralen kjenner til flyter trafikken fint både oppover Setesdalen og mot Åseralsheiene.  

Det er ikke bare for Hjelpekorpsene denne påsken blir spesiell, men mange andre påsketurister savner nok også Fjellsikringsporten på henholdsvis Moisund og Kylland. Som det allerede er nevnt flere ganger i media er denne tradisjonen slutt. Det betyr dog ikke  at Hjelpekorpsene er utilgjengelige i påsken. Vi er fortsatt på alle de vanlige vinterdestinasjonene, og klare til innsats. Vi ønsker å se fremover, og ha fokus på innsatsen på Påskefjellet 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Selv om Fjellsikringsporten langs veien nå er historie har vi videreført noe av det gode som kom ut av denne tradisjonen. Nemlig magasinet Fjellsikringsposten. I flere år lå dette oppi gaveposene folk fikk langs veien når de stoppet for å gi en gave. Nå deler  vi det ut på vaktstedene våre isteden. Dermed kan påskefolket fortsatt lese litt om arbeidet vi i Vest-Agder Røde Kors Hjelpekorps driver med i løpet av året, samt se hvordan de kan gi oss støtte via Vipps. 

Spennende
Selv om vi ikke står langs veien har vi like stort  behov for å samle inn penger til fjellsikringstjenesten vår. Det som blir spennende iår er hva sluttsummen for denne støtten blir. Vi håper givergleden er like stor selv om vi ikke står smilende langs veien med gaveposer. 

Fjellsikringsposten 2019 kan du lese elektronisk her:

Vaktstedene som er bemannet denne påska er: 
Hovden i Bykle - Kristiansand RKH 
Brokke i Valle - Vennesla RKH 
Bortelid i Åseral - Søgne RKH 
Ljosland i Åseral - Mandal RKH 
Vaktstasjonene er bemannet fra fredag 12.april til mandag 22.april 

I tillegg har Nedre Setesdal RKH vakt ved Høgås skianlegg hvor det fortsatt er gode skiforhold i følge Midt-Agder Frilufstråd.  

Vinteren i år har ikke vært den mest snørike. Likevel er det nok av snø på de fleste utfartsstedene i fjellet. Der det er tråkket skiløype holder snøen seg bedre enn ute i terrenget hvor det smeltes fra både over- og undersiden nå. I følge Varsom.no er snøskredfaren på faregrad 1 - grønn - i områdene som dekker Agderfjellet. Røde Kors vil likevel oppfordre folk til å vise aktsomhet  for hengende skavler og utsatt skredterreng. 

Farefullt
Det vekslende været gjør at islagte vann også kan være farefulle å krysse, og det bør tas nødvendige forholdsregler. Spesielt regulerte  vassdrag må det vises aktsomhet. Følg oppmerkede løyper.

Og ikke minst: Husk solkrem og raske briller! Det er like viktig langs kysten som på fjellet.

Med en så sen påske er det mange som velger en kystpåske istedenfor fjellpåske. Selv om vi ikke har egne vaktsteder langs kysten  er Hjelpekorpsene i både Aust- og Vest-Agder Røde Kors i beredskap på sine vanlige hjemmebaser. 
Sist oppdatert 12.04.2019 klokken 21:05 av Nicolai Prebensen

Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no