Statens vegvesen holdt teknisk kontroll ved Nygård skole fredag ettermiddag. Her er det overingeniør Anton Amundsen fra Søgne som vinker inn bilene til sjekk av førerkort, vognkort og teknisk kontroll. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Du skjønner, han er jekken vår

  Nicolai Prebensen
  12. apr 2019
  20:05
Statens vegvesen holdt fredag ettermiddag en teknisk kontroll ved Nygård skole. På en liten halvtime hadde de tre uniformerte herrene skrevet seks gebyrer for tekniske mangler og en sjåfør ble stoppet for å kjøre uten førerkort.

- Sjåføren blir anmeldt til politiet for dette og får en reaksjon derfra. Dessuten måtte han selvsagt sette fra seg bilen her, og ble fotgjenger, sier seniorinspektør Reidar Bjerland til N247.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

«Stuntkontroll»
Han forteller videre at de ofte er ute på slike «stuntkontroller» og de finner til stadighet feil og mangler på kjøretøy og hengere, samt at ikke alle har papirene i orden.

- I dag har vi et ekstra øye til tilhengere og det er ofte lys- og bremsefeil på den redskapen. Spesielt er lysene på tilhengere utsatt og ofte er de defekte. Da må vi gi eierne pålegg om å ordne opp i sakene, sier han.

Klokken 13.46 vinker overingeniør Anton Amundsen inn en varebil med henger. Inspektør Kjell Anderstuen og seniorinspektøren går til arbeidet.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Seniorinspektør Reidar Bjerland i Statens vegvesen tar tak i hengeren og sørger for at inspektør Kjell Anderstuen kan sjekke at hjullagrene er i orden. (Foto: Nicolai Prebensen).

Jekk
- Jeg vil sjekke hjullagrene på hengeren. Har du jekken med, spør inspektøren sin kollega, overinspektøren.

Den over to meter lange Reidar Bjerland går bort til hengeren og løfter den opp, med håndmakt, slik at Anderstuen kan sjekke at hjullagrene er i orden.

- Du skjønner, Bjerland er jekken vår. Det er praktisk å være på kontroll med den karen, sier Anderstuen.
Sist oppdatert 12.04.2019 klokken 20:26 av Nicolai Prebensen

Inspektør Kjell Anderstuen og seniorinspektør Reidar Bjerland ved Nygård skole fredag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no