24. april trilles årets Sykle til jobben aksjon i gang for 46. året på rad. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)

Å sykle til jobben bidrar til bedre folkehelse

  Jon Aamodt
  15. apr 2019
  14:20
- 24. april trilles årets Sykle til jobben aksjon i gang for 46. året på rad. Til tross for sin stadig mer voksne alder er aksjonen mer aktuell enn noen gang. I 2018 var helseutgiftene i Norge på hele 360 milliarder kroner, en vekst på 4,2 prosent sammenlignet med 20171. Å starte dagen med å gå, løpe, skate eller sykle til jobben har både en forebyggende og helsefremmende effekt. I tillegg kan du risikere å bli i godt humør, skriver arrangørene av aksjonen.

Sykle til jobben er Norges største og eldste aktivitetskampanje
I fjor deltok hele 42 000 personer og i år blir det enda flere. Deltakerne kan registrere absolutt all aktivitet og man kan vinne premier til både til seg selv og laget. Det er fokus på bærekraftige kortreiste premier og opplevelser for laget. Kampanjen er for alle uansett alder, form og treningspreferanse. 

- Også i år er det veldig mange kommuner som dekker deltakelsen for sine innbyggere. Så mye som 104 kommuner gjør dette, det er imponerende, uttaler Lotte Frost, prosjektleder for Sykle til jobben. 

- Det gjøres en fantastisk jobb rundt om i alle kommunene fortsetter Frost. 

Søgne, Songdalen og Kristiansand er alle blant de kommunene som dekker deltakelsen for sine innbyggere. 

300 frivillige bidrar til å få flere i aktivitet
- I år har vi rekruttert hele 300 ambassadører som har et felles mål, få flere i aktivitet. De er våre engasjerte frivillige, som gjør en uvurderlig innsats. De er bosatt over hele landet og er aktive på mange forskjellige måter, sier arrangøren. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

I år ønsker vi å gi noe tilbake
- Våre deltakere gir så mye og er så engasjerte, det motiverer oss som jobber med aksjonen sier Frost. Sykle til jobben ønsker å gi litt ekstra til en ideell organisasjon som gjør noe for andre. Det er syv organisasjoner som er nominert og det er deltakere som stemmer frem den organisasjonen de ønsker Sykle til jobben skal støtte. Organisasjonene er: 
  • Nasjonalforeningen for folkehelse, 
  • Stiftelsen Organdonasjon, 
  • Mental Helse, 
  • Mental Helse ungdom, 
  • Ungdom og Fritid, 
  • Funksjonshemmede fellesorganisasjon 
  • Blindeforbundet. 
La deg utfordre
Litt ekstra motivasjon er noe vi alle trenger. I år kan alle utfordre hverandre – fra person til person, fra lag til lag, fra bedrift til bedrift etc. I tillegg utfordrer Sykle til jobben alle deltakere gjennom hele kampanjen. Morsomme utfordringer som alle kan være med på og med hyggelige premier. 

Lokalt
På oppstartsdagen 24. april markeres åpningen med en stand på sykkelstien ved Slottet i Kristiansand cirka klokken 07-09. Pedalen sykkelverksted bidrar med enkel sykkelservice, Kristiansand kommune, Trygg Trafikk, Syklistenes landsforbund og leverandør av trygg sykkelparkering bidrar sammen med Bedriftsidretten denne morgenen. 

Bakgrunn
Hva er Sykle til jobben-aksjonen?

Sykle til jobben er Norges største og eldste aktivitetskampanje og arrangeres av Norges Bedriftsidrettsforbund. Målet med aksjonen er å få flere til å velge en aktiv reisevei til og fra jobben og en mer aktiv livsstil generelt. Flere enn 42 000 deltakere var med i 2018, og i 2019 gjennomføres kampanjen fra 24.april til 21. juni. Få med deg venner, kolleger, og bli med på vårens aktivitetsboost. Gi deg selv bedre helse, godt humør og en knallbra start på dagen. 

- Starten på årets aksjon blir ikke markert i Søgne eller Songdalen i år, sier lokal kontakt for media Kristin Tverberg som sammen med Tom Erik Dønnestad og Linea Sjøberg viser fram pyntetrekk til sykkelhjelm på dette arkivbildet fra april 2017. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no