Trygve Aamodt i arbeid i ett av de store drivhusene på Oftenes i Søgne. (Foto: Nicolai Prebensen)

Åpner drivhusdørene for alle etter 61 års drift

  Nicolai Prebensen
  10. apr 2019
  13:39
Etter 61 års drift, litt bortgjemt på Oftenes i Søgne, åpner Trygve Aamodt og sønnen Øystein dørene til gartneriet fredag.

Historien starter allerede i 1929 da far til Trygve, Simon Aamodt startet gartneri på Lund i Kristiansand. Der drev Simon frem til 1958 da han kjøpte gården i Søgne og etablerte seg på nytt med salg av blomster til blomsterutsalg, grossister, butikker og private.

Direkte
Det har skjedd mye i bransjen i alle disse årene, og mye av blomsterhandelen er overtatt av dagligvarekjedene. Dette resulterer i at flere blomsterforetninger har lagt ned, og bransjen er stadig i endring. 

- Her på gården har vi i hovedsak levert planter til disse butikkene de senere årene, men nå som det er færre av dem, er det greit for oss å ha et bein til å stå på, sier Aamodt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Gartneriet har i dag kunder i byene øst og vest for Kristiansand og har også en del offentlige kunder, deriblant Søgne kommune.

- Vi startet med et skilt på Leireveien sist sommer hvor det stod at vi hadde åpent. Det kom en del fastboende og hyttefolk som handlet hos oss og vi tenkte at det kanskje var et behov for et utsalg i denne delen av bygda. Derfor åpner vi opp gartneriet med butikk og utsalg for publikum fredag og holder åpent hver ukedag frem til slutten av juni.

61 år
- Vi er jo her likevel og det er hyggelig med besøk på gården. Vi har jo vært her i 61 år, men det er veldig mange som ikke vet at vi har vært her i alle disse årene. Selv rett opp i Ausvigheia som ligger et steinkast unna er det mange som enda ikke vet at vi er her, sier Aamodt lunefullt.

I ett av de tilsammen to mål store drivhusene er familien i gang med å rigge til et utsalg som etterhvert fylles opp med lettere hageutstyr, potter, gjødsel, krukker, jord og noe interiørartikler.

I drivhusene blomstrer tusenvis av vår og sommerblomster i alle farger og Trygve og Øystein Aamodt er glad for at våren endelig har kommet.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Drivhusene på Oftenes strutter av planter og blomster i alle farger nå som våren er kommet. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Litt merkelig
- Det er litt merkelig det vi holder på med. Hele vinteren gjennom er det store utgifter forbundet med produksjon av planter. Nå som strømprisene stiger styggfort kan det være tøft. Nå skinner sola og på dagtid er ovnene av og taklukene må åpnes for at det ikke skal bli for varmt. Er vårværet godt fyker plantene ut av drivhuset. Er våren kald og våt er det ingen som vil ut i hagen, og da er det stille her på Oftenes.

- Uansett, så er det dette jeg kan og trives veldig godt med. Nå ønsker vi alle velkommen ut til oss og selv om det blir en åpning uten hornmusikk og festivitas er vi her for dem som måtte ønske litt tips til stell av hage og blomster, avslutter gartner Aamodt.

Gården ligger litt "bortgjemt" på Oftenes i Søgne. Nå åpner familien gartneriet med utsalg direkte fra drivhusene fra og med fredag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Øystein og TYrygve Aamodt i ett av drivhusene på Oftenes onsdag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no