Dag Olsen inne i den ene av de to radene med hestebokser på Åros Ridesenter tirsdag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Bygger 270 meter «hestehotell»

  Nicolai Prebensen
  09. apr 2019
  13:18
Førstkommende fredag starter Landsstevnet i sprangridning på Åros Ridesenter og de fysiske forberedelsene startet for alvor allerede mandag.

- Stevnet skal foregå gjennom hele helgen og i alt deltar rundt 250 ekvipasjer. Vi er på kanten til å sprenge hva senteret kan klare, men vi har per i dag full kontroll, sier Dag Olsen, innehaver av Stall Olsen på stedet.

Han forteller at det vil komme nær 200 hester til Åros, og det blir nå klargjort 175 plasser i tillegg til det stallen selv har.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi har hentet opp fire dansker fra firmaet "Nord-Vest" Box og de rigger 153 hestebokser i løpet av halvannen arbeidsdag. De har med seg alt utstyr, og blir ferdige i ettermiddag. Søndag kveld, når stevnet er over, rigger de alt ned og tar utstyret med tilbake til Danmark igjen.

- Det koster, men det må til. Dyrene skal ha det godt, det er strenge regler for hvordan oppstallingen skal foregå. Her får alle «enerom», fortsetter han.

270 meter «stall»
I alt rigger de danske arbeiderne opp 270 meter «stall» i løpet av noen hektiske timer.

Stevnestart er tidlig fredag morgen og på ridesenteret blir det full aktivitet hele helgen.

- Det er mye å tenke på, men jeg føler vi har god kontroll, og jeg kjenner på at det er gøy når det drar seg til slik som nå. Stevnet er ingen gullgruve for oss, men går vi i null skal vi være fornøyde. Vi må bare arrangere disse storstevnene for å «stå på kartet» som det heter, fortsetter Olsen.

Som vanlig når det arrangeres stevne på Åros Ridesenter er kvalitet og frivillighet i fokus.

Artikkelen fortsetter under bildet.
En rad på 170 meter og en rad med hundre meter hestebokser utgjør «enerommene» til spranghestene som kommer til Åros Ridesenter kommende helg. (Foto: Nicolai Prebensen).

Under Landsstevnet i 2018 kunne rytterrepresentant Anne Lise Røysi ikke få rost arrangementet nok.

- Ingen klager
- Jeg har ikke fått en eneste klage, og det er jeg om skal ta imot de som eventuelt har noe å klage på. Jeg forstår at dere hadde snø bare for få dager siden, og da er det imponerende å se hva denne gjengen her i sør har fått til, nok en gang.

- Dette er det første utendørsstevnet i landet i år, og hjemme på Hønefoss ligger snøen enda. Det har vært en flott helg, «bunnene» er bra, stallene og servicen har vært på topp og selv om hindrene blåste veggimellom fredag, gikk likevel alt etter planen. All honnør til Dag (Olsen, red.anm) og alle de frivillige som har vært i sving både før og i helgen, sa hun til N247 15. april.

- Gleder oss
- Vi får håpe vi får det like bra til i år også. Mange stiller og frivilligheten i klubben er stor. Uten dem hadde ikke dette vær mulig å gjennomføre. Nå er det bare opp til publikum å stikke innom senteret i løpet av helgen. Vi har stort kiosksalg med varm og kald mat, og mye flott sport blir det å se på. Været som er meldt er helt perfekt, nå gleder vi oss bare, avslutter Olsen.

Det er mye som skal på plass når 250 ekvipasjer skal konkurrere i sprangridning i helgen, blant annet et 270 meter langt "hestehotell". (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no