Over 30 spillere fra GILs junior- og G16-lag i trening på Hortemo mandag kveld. (Foto: Jon Aamodt)

Dette er GIL fotballs fremtid

  Jon Aamodt
  09. apr 2019
  09:46
- Vi er stolte over å ha 22 juniorspillere og 24-26 spillere i gutter 16 klassen i en liten klubb, og det i de aldersgruppene der frafallet er størst, sier leder i GIL fotball Kristin Nygård Schau til N247.

- Det er gledelig at vi nå har et juniorlag i klubben og kan mønstre så mange spillere. Klubben har ikke alltid hatt eget juniorlag, og i januar var vi bare11-12 juniorspillere. Nå er situasjonen en helt annen, sier hovedtrener for juniorene Preben Grindland Åsland til N247 mandag kveld. 

Over 30 på trening 
Samtidig med juniorene er også G16 på Hortemo denne kvelden og selv om ingen av lagene er helt fulltallige, er likevel over 30 unggutter samlet til trening på det flotte anlegget i det kveldssola er i ferd med å forsvinne.

- Det er mye positivitet i klubben for tiden, både med god jobb fra styret og med det flotte anlegget vi har her på Hortemo. Det gjør det lett å være trener, tilføyer Åsland.

Tobias Thomsen er en av tre trenere for G-16 som mandag stiller med rundt 20 gutter på treningen.

- Vi er nå ei treningsgruppe på 26 gutter og stiller med en kamptropp på 22, sier Thomsen.

Juniortrener Åsland legger til at klubben har fokus på å få med flest mulig så lenge som mulig. 

- Men i dag trener vi på ballmottak. Det var en av tingene som sviktet da vi fikk en kalddusj i åpningskampen mot Randesund hvor vi tapte 6-0, sier Åsland før han jager du unge spillerne ut i trening igjen. 

Tobias Thomsen (t.v.) og hovedtrener for juniorlaget Preben Grindland Åsland på Hortemo mandag kveld. (Foto: Jon Aamodt)

Juniorspillerne til GIL på treningsfeltet mandag kveld. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no