Lekre Rappstjernen leverte en fenomenal årsdebut som toer etter startgalopp i Kongepokalen på Bjerke lørdag. Trener Øystein Tjomsland mener at 4-åringen er en kommende elitehest. (Foto: Hesteguiden.com)

Tjomsland: - Kommende elitehest

  Nicolai Prebensen
  08. apr 2019
  08:50
Av Richard Ekhaugen, Sørlandets Travpark

Etter kulltoppen Rappstjernens årsdebut på Bjerke lørdag var Øystein Tjomsland glassklar i sin omtale. 

- Dette er en kommende elitehest og topptraver.

Årets første klassiske oppgjør for 4-åringene, Kongepokalen, ble kjørt på Bjerke lørdag. Samtlige pallplasser i løpet ble besatt av sørlandshester.

Øystein Tjomslands kullener for 2018, Rappstjernen, årsdebuterte stor storfavoritt i Kongepokalen, det klassiske storløpet som fristet med hele 200 000 kroner til vinneren. Den lekre flygemaskinen ble imidlertid altfor pigg da startbilen slapp hestene av gårde, og Tjomsland-traveren tapte mye mark på startgalopp. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Det utnyttet Tveit-hesten Tangen Trygg på best tenkelige måte. Sammen med sin trener Jan Roar Mjølnerød dro han unna i et jevnt tempo underveis, før han forsøkte å stikke unna gjennom den siste svingen. Da kastet Tjomsland loss fra jumboplass i det lille feltet med Rappstjernen, og avslutningen var enorm.

Til tross for at han måtte nøye seg med sølvet bak Tangen Trygg var stortrener Tjomsland storfornøyd med Rappstjernens årsdebut. Tiden, 1.24,9a/2100 meter med galopp, er den nest raskeste tiden hesten noen gang har levert over denne distansen.
 
- Kommende elitehest
- Rappstjernen avsluttet i 1.16-1.17-fart. Det lukter kommende elitehest og topptraver av dette - hesten var enormt bra!, uttalte Tjomsland rett etter løpet. Lillebror Vidar sørget for sørlandsk storeslem i løpet da han sikret bronsen bak Nordsjø Odin.

Tjomsland-triumf ble det i V75 samme dag, da en årsdebuterende Mo Harjar takket for en perfekt ryggreise med å speede inn til sikker seier på 1.27,3a/2100 meter. Mo Harjar kom litt i skyggen av jevngamle Rappstjernen i fjor, men har utviklet seg flott denne vinteren.

- Dette var en fortjent seier! Han har utviklet styrken gjennom vinteren, og det er snakk om en veldig bra hest. Holder han seg frisk, kan han nå ganske langt, mente Øystein Tjomsland i seiersintervjuet.
 
Også oppasser Stine Birkeland bød på sitt bredeste smil etter seieren.

- Perfekt
- Det ble helt perfekt! Han har trent veldig fint i vinter. Nå får vi gi ham noen pene løp i starten, så får vi se om han tar steget opp blant de beste i år, sa den dyktige 34-åringen.
Sist oppdatert 08.04.2019 klokken 10:51 av Nicolai Prebensen

Her blir Rappstjernen for ivrig i det startbilen slipper hesten av gårde, og kaster seg over i galopp. Jan-Roar Mjølnerød (med rød drakt) kjører seg dermed til tet med en kommende vinneren, Tangen Trygg. (Foto: Hesteguiden.com)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no