Per Try setter potetene i jorda 14 dager tidligere enn i fjor. - Det er tidlig og jeg tør ikke sette mer en 12 mål foreløpig, sier bonden. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Nå er vi igang igjen, er det ikke gøy?

  Nicolai Prebensen
  27. mars 2019
  11:41
Nøyaktig 14 dager tidligere enn i fjor startet Per Try settingen av Juno-potetene på Tangvalljordene onsdag morgen. I tillegg begynte plantingen av 25.000 jordbærplanter, type Sonata på Stauslandstunet.

- Nå er vi i gang igjen, er det ikke gøy, sa Try til N247 da han og Henrik Aamodt startet settingen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
- Nå er vi i gang, sier bonde Per Try til N247 onsdag morgen. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Det blir ikke mer enn rundt 12 mål denne gangen, det er jo litt tidlig og jeg tør foreløpig ikke mer, sa han.

Jordbær
På Stauslandstunet holdt kona Bodil kontroll på seks syv personer som i løpet av kort tid skal plante 25.000 jordbærplanter.

- Jeg vet ikke om dette er tidlig eller sent i år, jeg gjøre bare som jeg får beskjed om. Får vi samme vår som i fjor er det vel ikke lenge før jeg må spasere rundt på jordene her og stikke hull på plasten som i fjor, sa hun lattermildt.

Sa noen vårtegn?

Bildet under: - Jeg liker ikke å vente på noe som kunne vært gjort i går, og setter i gang nå, sier bonde Per Try onsdag morgen. I år setter han potetene 14 dager tidligere enn i 2018. (Foto: Nicolai Prebensen).
Sist oppdatert 27.03.2019 klokken 13:07 av Nicolai Prebensen

På Stauslandstunet plantes nå 25.000 jordbærplanter av typen Sonata. - Jeg gjør bare som jeg får beskjed om, sier Bodil Try. (Foto: Nicolai Prebensen)

Her på Stauslandstunet skal 25.000 jordbærplanter i jorda i løpet av kort tid. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no