Den nye tråleren til Tempofisk AS ble sjøsatt i Polen mandag formiddag. (Foto: Privat)

«Tenor» sjøsatt mandag formiddag

  Nicolai Prebensen
  25. mars 2019
  14:51
Mandag formiddag fikk Tempofisk AS' nye tråler «Tenor» vann under kjølen for første gang.

Tempofisk AS er det Søgne-baserte fiskeriselskapet som i hovedsak eies og drives av Frode Jensen fra Tråneveien i Vestbygda.

I 2013 bygde han «Tempo» som ble feiret med folkefest og dåp på Høllebrygga 5. juli 2014. Nå er det neste nybygget sjøsatt og tråleren ventes å komme hjem for første gang i september eller oktober i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Flyter
- Den flyter og jeg er fremdeles tørr på beina, så dette ser lyst ut, sier Jensen på telefon fra verftet i Polen, en time etter sjøsettingen.

«Tenor» blir liggende til kai en stund til for montering av en del utstyr og ikke minst styrehus.

- Herfra blir tråleren slept videre til Vest Wærftet ApS i Hvide Sande i Danmark for montering av fiskeriutstyr. Vi forventer at «Tenor» er klar for jomfrutur tidlig i høst, fortsetter han og sier at det i kveld blir feiring med en god middag og cola.

Mønstrer på «Tempo» tirsdag
- Jeg skal fly herfra i morgen tidlig for å mønstre på «Tempo» i Danmark. Den store feiringa får vi ta en annen gang, sier Jensen.

«Tenor» er 35 meter lang, og rigges til kombinert fiske. Nybygget er åtte meter lenger enn «Tempo» som ble sjøsatt i november 2013.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Frode Jensen under sjøsettingen av «Tenor» i Polen mandag formiddag. (Foto: Privat.)

Kombinert fiske
- Den blir bygget litt mer beregnet for både reke- og ordinært fiske. Noe av bakgrunnen for at vi bygger en tråler til er at «Tempo» egentlig er litt trang. Vi har også kvoter vi ikke får brukt og i stedet for å forlenge «Tempo», fant vi ut at vi like gjerne kunne bygge ny.

- Det er en tøff investering. Myndighetene kan legge kjepper i hjulene for fiskeriindustrien, fisken kan forsvinne eller andre forhold kan gjøre at dette går galt, men vi har troen, ellers hadde vi ikke gjort det, sa Jensen til N247 i 2016 da kontrakten på ny tråler ble skrevet.

Det er store dimensjoner på det nye flaggskipet til Tempofisk AS. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no