Av Stian Aamodt, pensjonert fotballspiller og snekker på heltid
Referat Express - Søgne tirsdag 19.03.19 klokken 19.30, treningskamp.
Tirsdag var det klart for generalprøve før seriestart, 1. april sparkes serien i gang når vi møter Våg på bortebane. Vi reiste bort med en litt amputert tropp og manglet et par spillere som sannsynligvis vil være aktuelle for seriestarten.
Rolig
Første omgang startet rolig men det var Søgne som hadde ballen mest. Express spiller en direkte fotball og var farlige på kontringer. Første mål kom etter en dødball der første ball ble avverget, men når ballen kom inn igjen i feltet ble det tellefeil og Express kunne sette 1-0 på bakerste stolpe. Utover i omgangen skapte Søgne flere sjanser, men maktet ikke å få ballen i mål. Etter en halvtimes spill slår Express en lang ball i bakrom, Søgnes forsvar står og sover og Express legger på til 2-0. Dette sto seg til pause, et effektivt Express lag straffet Søgne som gjorde noen grove feil bakover.

Det var en energisk og engasjert Svein Enersen som holdt pausepraten i hovedtrener Thor Jostein Dyrnes sitt lovlige fravær.
Tent
Det var en tent gjeng som gikk inn i andre omgang fast bestemt på å snu kampen, Søgne hadde vært fullt på høyde spillemessig, men hadde feilet i begge 16-meterne og da vinner man ikke fotballkamper. Andre omgang startet som den første sluttet, Søgne hadde mye ball og skapte noen halvsjanser. Da Evighetsmaskinen Lasse Fardal satte fart og spilte gjennom Jarle Rogstad som ble felt inne i 16-meteren skulle det endelig bli nettsus.
Sikkert i vinkelen
Straffesparket var det ingen tvil om hvem som skulle ta og Jarle satte den sikkert i vinkelen. Målet satte fyr på Søgne og etter flere store sjanser med blant annet et annullert mål skulle de nok en gang få uttelling. Søgne får frispark i god posisjon, Lasse Fardal finner nok en gang Jarle Rogstad med et nydelig innlegg. Jarle styrer ballen i bue over keeper og utligningen er et faktum.
Express var farlig frempå ved et par anledninger og hadde blant annet et frispark i stolpen men eller hadde Søgne grei kontroll. Med fem minutter igjen å spille fikk Søgne også seiersmålet fra corner, en nydelig slått sådan. Det ble klabb og babb i feltet og Eivind Bjørkkjær knuser alle andre i lufta og stanger inn seiersmålet.
Generalprøve
Alt i alt en god generalprøve av Søgne guttene, et par defensive feil som må lukes bort, men mye positivt å ta med seg hjem fra Fevik.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Artikkelforfatteren i sine glansdager som spiller. Nå er han snekker på heltid. (Foto: Nicolai Prebensen (arkiv).
Banens gigant var evighetsmaskinen Lasse Fardal som løp mer enn hele Express laget til sammen. Ingen tvil om at han har nivået inne og vel så det. Blir spennende å se om Søgne klarer å beholde han hele sesongen.
Søgne startet med følgende lag: 4-4-2