En mann er siktet for å ha dopet julius med amfetamin, skriver Agder politidistrikt i en pressemelding fredag. (Foto: Dyreparken)

Mann innrømmer å ha dopet Julius

  Nicolai Prebensen
  15. mars 2019
  11:56
- En mann er pågrepet og siktet etter at sjimpansen Julius ble forgiftet med amfetamin i Dyreparken i Kristiansand 21. februar, skriver Agder politidistrikt i en pressemelding fredag formiddag.

Mannen ble pågrepet torsdag ettermiddag.

- Vedkommende erkjente forholdet i avhør torsdag kveld, der han beklaget hendelsen overfor dyreparken, sier fungerende seksjonsleder for etterretning, etterforskning og arrest hos politiet i Kristiansand, Håkon Storesund.

Tre flasker
Det var tre små flasker som ble kastet inn til Julius 21. februar. Tekniske undersøkelser av flaskenes innhold har avdekket spor av det sentralstimulerende rusmiddelet amfetamin.

Saken ble oppklart etter god teknisk og taktisk etterforskning av politiet, i tett samarbeid med Dyreparken.

- Politiet har underveis i etterforskningen mottatt uvurderlig hjelp fra Dyreparken. De har bidratt med avgjørende opplysninger for å oppklare saken, sier Storesund.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Mannen som er siktet har ikke fremlagt noe klart motiv for sin ugjerning.

Han har blitt ilagt et kontaktforbud mot Dyreparken, noe han har samtykket til. Saken ansees som ferdig etterforsket, og vil bli oversendt påtalemyndigheten som skal vurdere ytterligere reaksjoner mot mannen.

Pressemelding fra Agder politidistrikt.

En mann er pågrepet og siktet etter at sjimpansen Julius ble forgiftet med amfetamin i Dyreparken i Kristiansand 21. februar. (Foto: Dyreparken)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no