Ane Ek Drange er markedsrådgiver og aksjonsleder i Kerafttak mot kreft. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Krafttak mot kreft: - Nye rekorder

  Nicolai Prebensen
  14. mars 2019
  07:54
- Nok en gang er det satt rekorder i Søgne og Songdalen under Krafttak mot kreft. 

- Jeg er nesten målløs over det fantastiske engasjementet i Søgne og Songdalen. At 118 bøssebærere trosset været, og gikk i opptil fire timer for kreftsaken er jeg veldig takknemlig over, sier Ane Ek Drange i kreftforeningen onsdag.. 

234.118 kroner
Totalt ble det samlet inn 234.118 kroner. Tuntrallen, med Renathe Sand i spissen, sto for 123.855 kroner, Søgne videregående samlet inn 41.035 kroner og Agder Folkehøgskole knuste fjorårets rekord med 69.228 kroner. 

Ikke bare satte Tuntrallen, Agder Folkehøgskole og Søgne videregående rekord, de var også de eneste som gjorde det i Vest-Agder. 

- Det er ingen tvil om at komitéene i Søgne og Songdalen har forberedt seg godt, og hatt med seg mange flotte bøssebærere. Jeg var selv på Agder Folkehøgskole, det var sterkt å se alle som kom tilbake fra bøsseturen søkk bløte men med et  stort smil om munnen. Mange fortalte om mye omsorg fra de som tok dem imot på døra. 

Trosset været
- Givergleden var som resultatet viser stor, og folk ventet på at bøssebærerne skulle komme. De trosset det stygge været og som takk for innsatsen fikk alle bøssebærerne kake, kaffe og brus da de kom tilbake.

- På lørdag blir det Krafttak mot kreft dag på Family Sport Club Søgne. Det blir fem ulike gruppetimer hvor både medlemmer og andre kan delta. Dette skjer fra klokken 09.00 og frem til klokken 10.30. Vi ser at det betyr mye for mange å kunne delta på et slike arrangement. Kreft rammer flere enn den som er syk, mange står rundt uten å vite helt hva godt de kan gjøre. Vi vet at flere ved å delta på ulike aktiviteter føler at de bidrar  og kan vise sin støtte, avslutter Ane Ek Drange, aksjonsleder Kratftak mot kreft.

Et lite knippe bøssebærere fra Agder Folkehøgskole: Agder FHS, fra venstre: Maren Ruim, Anna Vindenes, June Eriksen, Annie Fisherog Andrea Holtet. (Foto: Ane Ek Drange, Kreftforeningen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no