Fysioterapeut Ivar Stedjan, Thor Jostein Dyrnes og Benedicte Andresen bekreftet samarbeidet med et solid håndtrykk etter at avtalen var underskrevet torsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Det måtte en eller to vestlendinger til (...)

  Nicolai Prebensen
  13. mars 2019
  14:58
- Jeg har aldri vært med på en slik avtale, og jeg har gjort mye sponsorarbeid for fotballen, sier Thor Jostein Dyrnes i Søgne Fotballklubb etter at han tirsdag skrev under en samarbeidsavtale mellom klubben og Family Sports Club Søgne.

Han er trener for flere lag, fotballakademiet samt sponsoransvarlig i Søgne FK. Dyrnes sier at det var Svein Enersen som startet arbeidet. Enersen er tidligere hovedtrener for flere aldersbestemte- og seniorlaget i klubben, nå medtrener for A-laget på herresiden sammen med Dyrnes.

Sponsorjakt
- Det begynte med at jeg var på sponsorjakt for klubben, men samtalene førte raskt til at prosjektet ble utvidet til noe mye mer, en treningsavtale for alle de rundt 700 medlemmene i fotballklubben, sier Dyrnes videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Avtalen er uten økonomiske betingelser og omfatter forebyggende trening for å forhindre idrettskader på fotballbanen.

- Vi skal bruke vår faglige kompetanse gjennom fysioterapeut Ivar Stedjan og andre ansatte ved senteret gjennom direkte trening for spillerne, og kanskje det viktigste å lære trenere og ledelse hvordan skadeforebyggende trening kan gjennomføres. Gjennom dette skal vi gjøre hverandre bedre, sier Benedicte Andresen, daglig leder ved treningssenteret.

- Felles yoga-trening
- Fotballklubben i Søgne er stor, og har mange barn og unge i medlemsmassen. Vi skal øke kompetansen til hele støtteapparatet i klubben slik at antall idrettsskader reduseres. Vi skal tidlig inn og ta fatt i treningen på alle nivåer. Og ikke minst tilbyr vi trening for medlemmene i våre lokaler på Tangvall. Du skal heller ikke se bort fra at seniorlagene plutselig en dag har felles yoga-trening, sier fysioterapeut Stedjan med et stort smil.

Hva har FSC Søgne igjen for en slik avtale når det ikke er penger involvert i avtalen?

- Det er et uttrykt ønske fra våre lokale eiere som vil gi noe tilbake til bygda. Vi skal være et lavterskeltilbud og vi vil vise at vi ikke bare er et senter for «byggere», forteller Andresen og legger til at de gjennom dette prosjektet vil fremme den faglige kompetanse senteret står for.

- Vi i Søgne FK er utrolig takknemlige for at vi nå skriver under denne samarbeidsavtalen og vi brenner for skadeforebyggende arbeid og dette treffer midt i mål, sier Dyrnes i det avtalen underskrives av begge partene.

I følge Dyrnes skal klubben samle medlemmene i løpet av neste uke for å legge frem avtalen for støtteapparatet, ledere, trenere og spillere.

Hvorfor har ingen tenkt på dette før?

- Godt spørsmål som jeg egentlig ikke kan svare på. Svein Enersen, Thor Jostein Dyrnes (bildet) og vi her på treningssenteret satte oss ned, og etter et par timers samtale hadde vi funnet ut at dette var en løsning som ville fungere bedre for begge parter enn en ren sponsoratvale. 

- Så det måtte to vestlendinger til før dette ble realisert?

- Det kan du godt si, to vestlendinger, selv om Svein har bodd i sør i veldig mange år, samt en god porsjon kreativitet er vel det som er svaret på spørsmålet ditt, avslutter Benedicte Andresen.

Fysioterapeut Ivar Stedjan, Thor Jostein Dyrnes i Søgne FK og Benedicte Andresen i FSC Søgne bekreftet samarbeidet med å underskrive samarbeidsavtalen tirsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no