- Kjenner du til et fellesområde som trenger å blir pyntet opp, spør Edith Leland i Søgne Hagelag. (Foto: Jon Aamodt)

- Har du et utrivelig fellesområde i nærheten?

  Jon Aamodt
  13. mars 2019
  11:52
De nesten ett hundre medlemmene i Søgne Hagelag nøyer seg ikke med å stelle egen hage. Etter en «brainstorming» nylig ønsker hagelaget nå å bruke litt av egne oppsparte midler på å pynte opp en felles uteplass et sted i kommunen. 

- Vi så at vi har litt penger til overs og har lyst til å gjøre noe som kan inspirere andre, gjerne unge mennesker, sier Edith Leland til N247 på hagelagets medlemsmøte på Søgne gamle prestegård tirsdag kveld. 

Hun forteller at laget nettopp har registrert 16 nye medlemmer og det var under en «brainstorming» det dukket opp forslag fra et ferskt medlem om å gjøre noe nytt og annerledes for å pynte opp i bygda. 

- Har lyst ut konkurranse
- Sammen med Søgne og Greipstad Sparebank steller vi noen «postkassebed» og her ved prestegården prøver vi også å holde uteområdet pent. Nå har vi i tillegg lyst ut en konkurranse der vi inviterer folk i bygda til å komme med forslag til fellesområder som trenger å pyntes opp. Vi vil gjøre dette sammen med dere som bruker området og selvsagt etter avtale med grunneier, sier Leland. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Det er meningen at hagelagets medlemmer sammen med folk i det aktuelle nærmiljøet skal ta seg av det praktiske arbeidet uten bruk av tunge maskiner. Leland presiserer derfor at det må være et område som enkelt kan forbedres vesentlig uten store tunge arbeider. Hun sier videre at arbeidet ikke skal være en konkurrent til innsatsen fra kommunens ingeniørvesen, og heller ikke skal det foregå i en privat hage. 

- Må være et fellesområde
- Vi tenker oss en velforening eller et fellesområde som blir mye benyttet og som med enkle grep og litt arbeidsinnsats kan få en vesentlig forbedring. Vet du om et slikt område så send en e-post til ed-lelan@online.no innen 12. april, fortsetter Leland.

I løpet av våren vil hagelagets medlemmer sørge for at det utvalgte området blir pyntet og beplantet. Senere forventes at velforening eller andre i nærmiljøet overtar det videre vedlikehold. 

- Husk søknadsfristen
- Vi håper vi kan engasjere noen unge og at de forstår viktigheten av å ta vare på nærmiljøet. Blir dette tiltaket vellykket, kan det godt tenkes at vi gjentar dette og kommer tilbake til flere områder senere, sier Leland og minner om at 12. april er fristen for å sende inn forslag. 

- Send bilder, gjerne flere, av det området du vil foreslå, avslutter hun entusiastisk. 

Søgne Hagelag får stadig nye medlemmer, og nå vil hagelaget spandere oppussing av et uteområde i Søgne. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no