- Tjenestene i den nye kommunene skal ikke bli dårligere enn nå, heller bedre, sier gruppeleder i Kristiansand Arbeiderparti, Mette Gundersen . (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)

Legevakt i Søgne og Songdalen: - Vil ikke konkludere nå

  Jon Aamodt
  12. mars 2019
  13:38
- Vi sier ikke noe konkret om legevakt i Søgne og Songdalen i vårt partiprogram, men tjenestene i den nye kommunene skal ikke bli dårligere enn nå, heller bedre, sier gruppeleder i Kristiansand Arbeiderparti, Mette Gundersen til N247 tirsdag. 

Hun viser til at fellesnemnda om kort tid får denne saken til behandling og vil vente til hun ser innstillingen før hun tar standpunkt. 

- Intensjonen om å ha et tilbud på kveldstid står fast, men det er vanskelig å konkludere om hva dette skal bli, fortsetter Gundersen og legger til at det tilbudet som er i dag kan bli enda bedre med nye fremtidige løsninger. 

- Vi vil uansett se det forslaget som kommer og håper det er et godt forslag. Hvis ikke får vi gjøre det enda bedre, sier gruppelederen. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Legevakten i Søgne og Songdalen er truet
Etter planen skal Fellesnemnda for nye Kristiansand behandle sak om legevaktstilbudet i den nye kommunen i sitt møte 26. mars. I et leserinnlegg i N247 10. mars skriver fastlege og legevaktslege Frank R. Andersen (bildet t.v.) at det i intensjonsavtalen som ble etablert mellom de tre kommunene før folkeavstemninger går det krystallklart frem at legetjenesten på kveld og helg i Søgne og Songdalen skal beholdes slik den er nå også etter sammenslåingen.

Til tross for dette fremmer nå prosjektledelsen i nye Kristiansand forslag om å legge ned legevakten i Søgne og Songdalen slik at all legevakttjeneste i den nye storkommunen blir lokalisert på Eg i Kristiansand, skriver Andersen videre. 

- Må overbevise partifeller
I et intervju 11. mars med Tom Løchen, gruppeleder i Søgne Høyre, refererer Løchen til Kristiansand Høyres program som slår fast at Høyre vil opprettholde kveldsåpent legevakt i Søgne og Songdalen etter dagens modell, og legger til at det er dette programmet som vil være gjeldene også etter at et nytt bystyre er etablert i nye Kristiansand. 

Samme dag bekrefter også Vidar Kleppe (Dem) at Demokratene ikke vil akseptere en forringelse av det legevaktstilbudet Søgne og Songdalen har i dag. 

Leder av Kristiansand SV, Per Gunnar Salomonsen sier i en kommentar på N247 at også SV vil opprettholde legevaktstilbudet i Søgne og Songdalen slik det er i dag. 

Artikkelen fortsetter under bildet. 
Ordfører Astrid Hilde (Ap) og gruppeleder i Søgne Høyre Tom Løchen lover begge to å kjempe for å beholde dagens legevaktsordning i Søgne og Songdalen. (Arkivfoto: Jon Aamodt). 

- Jeg skal kjempe for legevakta i Søgne. Søgnes medlemmer i fellesnemnda har nå en jobb å gjøre for å overbevise sine partifeller i nemnda om at Søgne og Songdalen må beholde legevakta, sa ordfører Astrid Hilde (Ap) til N247 mandag. 

Nå gjenstår det å se om Hilde og resten av Søgnes medlemmer av fellesnemnda klarer å overbevise sine partifeller fra Kristiansand og opprettholder dagens legevaktstilbud i Søgne og Songdalen. Det bør gi en politisk forankring som sikrer at et nytt bystyre viderefører den intensjonen som lå til grunn helt tilbake til de tidligere K5-forhandlingene.  Et tydelig signal nå kan også sikre at det nye bystyret ikke snur på flisa etter 1. januar 2020. 
Sist oppdatert 12.03.2019 klokken 13:41 av Jon Aamodt

- Totalt sett er det en svekkelse av tilbudet for søgnefolk, dersom forslaget til prosjektleder går gjennom, sier Christian Eikeland (FrP) i en kommentar til leserinnlegget fra Frank Andersen. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no