Øystein Tjomsland med et godt tak om tømmene bak galopplystne Tangen Elvira. Hjemmetreneren ga svar på tiltale til travekspertene. (Foto: Hesteguiden.com)

Tjomsland tente - vant dobbel på hjemmebane

  Redaksjonen
  11. mars 2019
  11:00
Av Richard Ekhaugen, Sørlandets Travpark

Øystein Tjomsland ble utfordret av to tipseksperter i forkant av V75-løpene på Sørlandets Travpark lørdag. Stortreneren tente, og viste hvem som var best på hjemmebane.

Det under en live tipssending på Sørlandets Travparks Facebook-side fredag ettermiddag at tipsekspert Espen Edvardsen spilte opp Tjomsland med en kommentar om hesten Tangen Elvira i kommentarfeltet. Ingvar Ludvigsen, som leverer travtips her i Fædrelandsvennen, fulgte opp og mente at Tangen Elvira var altfor mye spilte i V75-2 på lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Vanligvis så sindige Tjomsland lot seg fyre opp av kommentarene svarte momentant:

- Tangen Elvira er 60-70 meter bedre enn Bjørnemyr Tara (kusket av sørlandskollega Johan Kringeland Eriksen, red.anm) når hun er i toppform!

I løpet lørdag kjørte da også Tjomsland med klokkertro på Tangen Elvira, og runden fra mål passerte ekvipasjen tethesten Bjørnemyr Tara. Søgne-treneren tråkket gasspedalen i bunnen, og Tangen Elvira var til slutt i en klasse for seg.

- Jeg hadde gårsdagens kommentarer litt i bakhodet da jeg kjørte til i dag ja, innrømmet Tjomsland med et smil i seiersintervjuet foran en smekkfull restaurant i Travparken.

15 av 15
Den sørlandske championtreneren vant også med fortsatt ubeseirede Lesja Odin, supertalentet tok sin 15.strake seier. Tjomsland satt avventende i tredjepar utvendig til inn i siste sving før han satte full fart, og Lesja Odin svarte med å sprinte ifra sine konkurrenter på lette bein.

- Han er fortsatt forholdsvis urutinert, og i dag ville jeg utfordre ham litt ved å angripe i den siste svingen. Han lærer hele tiden, sa Tjomsland etter den imponerende seieren.

Øystein Tjomsland tok seg tid til å hilse til publikum da Lesja Odin passerte målstreken først som overlegen vinner, hestens 15. seier på like mange forsøk. (Foto: Hesteguiden.com)

Smilene satt løst etter Tangen Elviras seier på hjemmebane lørdag. F.v. Calle Holst (sponsor 07000 Agder Taxi), oppasser Stine Birkeland, trener Øystein Tjomsland og eierrepresentant Dag Hedberg fra Sandefjord. (Foto: Hesteguiden.com)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no