Søgne bibliotek byr på et variert program våren 2019. Onsdag 10. april skal Sturlaprisen deles ut for fjerde gang. (Foto: Rolf Steinar Bergli, Lindesnes Historielag)

- Bli med på en travel vår på Søgne bibliotek

  Jon Aamodt
  08. mars 2019
  11:29
Biblioteket på Tangvall, en del av den fremtidige bydelens innbyggertorg, byr på et variert program mens våren er i ferd med å gjøre sin entré langs Sørlandskysten. 

Allerede lørdag 9. mars klokken 13.00 er det klart for «Tea & Thread»

- Kom og opplev innvandrerkvinner som forteller historier fra deres liv, matoppskrifter, håndarbeid. og selvfølgelig.... te. 

- Dette har blitt til en spennende bok med tittelen «Tea & thread: Portraits of middle eastern women far from home», sier biblioteksjef Kristian Strøm-Fladstad.  

Enkelt forklart: Familieøkonomi med fokus på kvinner, er tema for arrangementet 13. mars. 
Advokat Solveig Løhaugen gir en gjennomgang av lover og regler innen familieøkonomi, med et spesielt fokus for kvinner. 

- Samboer først og så gift, har det noe å si? Han jobber ute og hun jobber hjemme, de skaper et felles hjem og en felles økonomi. Eller? Ekteskap og felleseie som sikkerhetsnett, hvor godt holder det?

Gjennom gode eksempler og historier får du tips til hva du må passe på, og hva du må gjøre.

Onsdag 20. mars kan du møte forfatteren Tore Kvæven
Tore Kvæven er aktuell med den spennende romanen «Når landet mørknar» som vant Brageprisen i år, og er også nominert til Sørlandets litteraturpris. «Når landet mørknar» tar deg med tilbake til året 1293 hvor vi møter unggutten Arnar Vilhjalmson som bor i den norrøne Vesterbygda på Grønland. Romanen er spennende og ekte om livet i middelalderen, og har sanket mange femmere og seksere på terningen.

- Hos oss kommer Kvæven for å snakke om nettopp denne boka, sier Strøm-Fladstad.

Tore Kvæven er til daglig lærer og sauebonde i Sirdal. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

En uke senere, onsdag 27. mars er det Camilla Bøksle som er gjest i Søgne bibliotek.
Våren 2019 er Camilla Bøksle dobbel debutant. I februar kom debutromanen «Det er vakrest når det skumrer». I april kommer dessuten hennes debut som barnebokforfatter med billedboken «Ellen-Banan».

- Til oss kommer hun for å snakke om «Det er vakrest når det skumrer». Den handler om å bli så gammel at man får ta den ekstra svingen inn i sitt eget og forfedrenes levde liv. Om å være redd for at man blir glemt, eller at mennesker man har kjent blir glemt, og om den store lengselen etter kunsten; om å lengte så intenst etter det fullkomne at det preger hele livet. 

Handlingen foregår i Kristiansand og beskriver byen, mennesker som bodde der og tre generasjoner i en familie fra 1920- tallet og til i dag. 

I «Det er vakrest når det skumrer» møter vi Camilla og hennes farfar som vandrer gjennom Kristiansands gater. De vandrer gjennom barndommen til farfar, mimrer i gatene han gikk i som barn. Han er på slutten av livet, Camilla er snart midt i. Farfar forteller om en oppvekst forskjellig fra hennes egen, og gjennom deres tid sammen, gjennom hans minner og fortellinger, vokser et uventet vennskap frem. 

Romanen har blitt til gjennom samtalene deres, og har utviklet seg i takt med intensiteten i vennskapet. Hun finner historier inne i historiene, flere lag, som i en kinesisk eske, av menneskers livshistorier som berører hverandre.

«Leketøys - barneteater med Klovnen Knut».
Det er barna som er i fokus på biblioteket lørdag 30. mars. Da er det klart for «Leketøys - barneteater med Klovnen Knut».

Klovnen Knut gjør et helhjertet forsøk på å sitte barnevakt for barnebarnet sitt Kristian. Og han finner mye spennende i lekekassen til Kristian. Denne forestillingen varer omtrent 45 minutter og passer for barn fra tre år og oppover

Den 10. april er det fjerde gang Sturlaprisen deles ut.
- Denne lokale litterære formidlingsprisen for Søgne og Songdalen deles i år ut for fjerde gang, og ble sist gang delt ut våren 2016. Juryen har vurdert bøker utgitt etter siste prisutdeling og ut 2018, sier biblioteksjefen. 

Sturlaprisen er oppkalt etter den kjente og kjære læreren og lokalhistorikeren Sturla Ertzeid som gikk bort i desember 2013. Prisen er en anerkjennelse for god litterær formidling forankret lokalt i Søgne og Songdalen i forhold til prisens statutter.

- De nominerte er nå klare, og vi ønsker alle hjertelig velkommen til et variert og spennende program. Det er gratis inngang, tilføyer Støm-Fladstad. 

Sturlaprisen 2019 er et samarbeid mellom Søgne og Greipstad sparebank, Søgne kommune og Songdalen kommune.

Forfatteren Camilla Bøksle kommer til Søgne bibliotek onsdag 27. mars (Foto: Pressefoto)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no