- Vi vurderer å flytte arbeidet til en annen dag og vil holde kundene orientert, sier Hanne Liv Refsnes etter at kunder har reagert på strømutkopling førstkommende søndag. (Foto: Agder Energi)

- Avlyser planlagt strømstans i Songdalen søndag

  Jon Aamodt
  07. mars 2019
  12:40
N247 meldte tidligere torsdag at Agder Energi vurderte å flytte den planlagte strømutkoplingen søndag etter at berørte kunder reagerte på en lang søndag uten strøm.

Klokken 14.20 torsdag informerer energiselskapet om at strømutkoplingen søndag er avlyst. 

- Berørte kunder har fått informasjon via SMS, sier seniorrådgiver kommunikasjon Hanne Liv Refsnes til N247. 

Tidligere torsdag:
Agder Energi Nett har varslet strømstans i deler av Songdalen søndag 10. mars. I ti timer, fra klokken 08.00 til 18.00 kan beboere i blant annet Skrefjellveien bli uten strøm denne søndagen. Berørte kunder lurer nå på hvorfor en 10 timer lang planlagt strømstans er lagt til en søndag når mange familier er hjemme hele dagen, og kanskje skal forberede en bedre søndagsmiddag. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Agder Energi Nett sier at årsaken til den varslede strømstansen er at en ny effektbryter, det vil si, en strømbryter som brukes til å bryte eller forbinde anleggsdeler med stor strømstyrke, skal settes i drift på Gjervoldstad. Denne skal erstatte den flomutsatte effektbryteren på Gjervoldstad. Dette er en stor jobb som det tar tid å gjøre, og strømmen må kobles ut i forbindelse med arbeidet. I underkant av 400 kunder, både bedrifts- og privatkunder, vil bli berørt av strømstansen og har mottatt varsel om dette.

Vurderer å endre tidspunkt
- Av hensyn til driften av industrien i området ble arbeidet med å sette den nye effektbryteren i drift og den nødvendige strømstansen planlagt til søndag. Vi ser imidlertid at en strømstans over så lang tid på en søndag vil føre til ulemper for beboere i området, og vi vurderer derfor å flytte arbeidet til en annen dag og vil holde kundene orientert, sier Hanne Liv Refsnes (bildet), seniorrådgiver kommunikasjon i Agder Energi  til N247 torsdag. 
Sist oppdatert 07.03.2019 klokken 14:27 av Jon Aamodt

Det er en flomutsatt effektbryter på Gjervoldstad som skal erstattes er årsak til den planlagte strømutkoplingen i Songdalen. (Foto: Joakim Abrahamsen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no