Alle de 63 barna i Torvmoen barnehage hadde fått invitasjon til bursdagsselskap for å markere at det er 10 år siden barnehagen åpnet der det tidligere ikke var annet enn sand. (Foto: Jon Aamodt)

- Før var det bare sand her

  Jon Aamodt
  07. mars 2019
  13:51
Torsdag markerte Torvmoen barnehage at det er 10 år siden åpningen, og feiret anledningen med stort bursdagsselskap.

- Alle barna har fått invitasjon og vi har skikkelig bursdagsfeiring med bursdagssanger, leker og pølser og is, sier styrer Siw Granroth til N247. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
Styrer Siw Granroth og flere barnehagebarn har pyntet seg ekstra for å feire 10-årsdagen til Torvmoen barnehage. (Foto: Jon Aamodt).  

- Før dere var født var det bare sand her
- For mer enn ti år siden, før dere var født, var det bare sand her. Så bestemte kommunen at det skulle bygges barnehage her, fortalte personalet til barna som hadde samlet seg for å starte feiringen. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

De 63 barna i alder opp til seks år var litt usikre på dette med kommune og hvem som bestemmer, men «gullhuset» på Tangvall og biblioteket var kjente steder for de fleste. Hvem som sitter rundet bordet og bestemmer i kommunen var det delte meninger om blant de minste, men en mente bestemt at det måtte være trollet. 

Bursdagssang på tre språk
Det var langt større enighet om hva man skal gjøre i en bursdagsfeiring. 

- Drikke smoothie, få pakker og ta bilder, var forslag det fort ble stor enighet om.

Artikkelen fortsetter under bildet. 
Med stø kurs fant Christian sin egen måte å gjennomføre potetløpet på. (Foto: Jon Aamodt). 

Før alle de små ble spredt rundt på sine avdelinger for å fortsette feiringen, var det bursdagssang både på norsk, engelsk og tilslutt en spansk utgave av «Gratulerer med dagen». 

- Nå skal de leke og ha det gøy før det blir pølser og is senere i dag, fortalte Granroth mens avdelingene marsjerte pent hver til sitt. 

Forberedelser til potetløp. (Foto: Jon Aamodt)

Det er 10 år siden barnehagen på Torvmoen åpnet og dette markeres med skikkelig bursdagsfeiring torsdag. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no