Pål Try innser at han ikke blir yngre. Han slutter ikke med motorsport, men trapper ned etter tidenes opplevelse i De forente arabiske emirater i april. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Jeg begynner å innse at jeg er 45

  Nicolai Prebensen
  21. feb 2019
  18:20
- Jeg kommer nok til å være apekatt helt frem til fysikken sier stopp, men jeg innser jo at jeg er blitt 45 år gammel og kommer nok til å trappe ned med motorsport etterhvert. Men før det skal jeg jammen meg kjøre noen VM-runder i rallycross, i den aller største klassen. Den første blir i Abu Dhabi 5. og 6. april, sier Pål Try til N247 torsdag ettermiddag.

Stort team
Try forteller at han er tilbudt en Ford Fiesta 2019 modell med 640 hestekrefter til VM-rundene. Denne bilen presterer null til 100 kilometer i timen på litt over to sekunder. Teamet han skal være med i består av fire semitrailere med biler og utstyr, 12 mekanikere/servicepersonell og en kokk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Fiestaen sparker godt fra seg, og er en såkalt supercar. Bilen tilhører Ford, og jeg leier bilen. Det er dyrt og hele årsbudsjettet til Team Try&Frustøl ryker på disse rundene. I tillegg har jeg forsikret bilen denne gangen. Den koster rundt syv millioner kroner, og bare forsikringen koster 170.000 kroner. Uansett er det billigere enn hva et havari ville koste, og så mange dusjkabinetter selger jeg ikke, sier rørleggeren fra Søgne lattermildt.

Sykt gøy
Rallycross er sykt gøy og spennende. Hele arrangementet er kompakt innenfor et svært begrenset område, er vanvittig publikumsvennlig og alle teamene er samlet på ett sted. Dette er noe helt annet enn standard rally ute i skogene hvor vi er spredt for alle vinder, derfor synes jeg dette er fantastisk moro. Jeg er svært takknemlig overfor teamkamerat Svein (Frustøl, red., anm.) som lar meg få lov til å gjøre dette, fortsetter han.

Han forteller at da han snakket med Frustøl og ga uttrykk for at karrièren ebbet ut, svarte Svein kontant; - Da skal du få kjøre noen VM-runder med de aller beste i verden.

- Ingen sjanse
- Prestasjonsmessig har jeg nok ikke sjanse, men jeg har et berettiget håp om å komme til en semifinale. Jeg startet med rallycross i min motorsportkarrière, og kjørte sist i Trondheim i 2015. Det ble krasj, sier han kort.

Try planlegger å kjøre tre VM-runder i rallycross dette året, Abu Dhabi, Spa i Belgia og Riga i Latvia.

Turban
- I Abu Dhabi er VM-runden historisk. Det er første gang det arrangeres rallycross i De forente arabiske emirater, og det blir jo litt spesielt å kjøre med turban i stedet for med hjelm på hodet. Ikke serverer de øl heller - tror jeg, sier Try lattermildt.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Ford Fiestaen Pål Try skal delta i VM-runden med i Abu Dhabi i april. (Illustrasjon: Sørlandsreklame).

Allerede om 14 dager setter han kursen til Østerrike for å tilvenne bilen til hans kjørestil.

- Jeg gleder meg noe sinnssykt, og dette med tilpassing er jo kanskje litt unødvendig. Jeg ser for meg at det fort kan bli noen smeller. Rallycross er heftig, går fort, men er ufarlig. I forhold til rally hvor vi kjører i skogene og kan risikere skikkelige smeller, er rallycross nesten mer farlig for publikum enn for oss sjåfører, avslutter han.

Svein Frustøl sier til N247 at han lar Pål bruke opp teampengene for i år på grunn av en skremmende negativ utvikling. 

- Skremmende utvikling
- Det går nedover med Pål, og alderen tar nok meg også en dag, men ikke enda. Hvis jeg skal være litt alvorlig så er rallycross noe han kan, og jeg ser faktisk for meg at han kan gjøre det forholdsvis bra mot de aller råeste rallycross-sjåfører i verden. Dette er noe han har ønsket seg i mange år og han har fortjent denne opplevelsen. 

- Nå er avtalen slik at hvis Pål kjører seg helt bort i oljelandet, kjører jeg de to siste rundene, avslutter han med en rungende latter.

Det er på denne banen Pål Try skal kjøre VM-runde i rallycross i Abu Dhabi. (Foto: Pressefoto Yas Marina Circuit Abu Dhabi‎)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no