Prestepølsa, Prestesnabben, Søgnepølsa, Kulturpølsa (...)?

Publisert

Det har ikke manglet på kreative forslag etter at Søgne gamle prestegård og Slakteren i samarbeid har laget en knakkpølse med mye smak. Pølsa mangler navn og derfor utlyste de en navnekonkurranse.


Enhetsleder Marianne Laukvik i Søgne kommune forteller at pølsa er nykomponert, mest beregnet for voksne på grunn av smaken og passer perfekt i ei lompe fra Søgne.

Sterkere
- Den er sterkere en vanlige pølser, og vi har vært gjennom flere prøvesmakinger før vi gikk inn for akkurat denne. Pølsa skal introduseres under Prestegårsdfestivalen i mars og vil bli å finne på kultursenteret fremover, samt i butikken til slakteren på Lunde. Hva de har puttet i pølsa vet jeg ikke. Du får prøve å få hemmeligheten ut av slakteren selv.
- Ramsløk, sier Elise Holmen til N247 mandag ettermiddag.
- Blir dette en bestselger må vi ut å plukke mye mer ramsløk i mai enn vi gjorde i fjor. 100 kilo ble det da, men  i denne pølsa er det veldig mye ramsløk, og smaker deretter. Den er en knakkpølse og passer best å bli varmet i vann. Griller du den sprekker den, slår hun fast.
Prestepølsa, Prestesnabben, Søgnepølsa, Kulturpølsa, Festivalpølsa, Snabben, Bård, SGPølsa, SongvårPølsa, Sygnapølsa, Skaupølsa eller Kulturpølsa er noen av navneforslagene som er kommet inn. 
I følge Søgne gamle prestegårds Facebook-side skulle vinneren av navnekonkurransen trekkes i løpet av inneværende mandag.
- Slik blir det ikke. Vi har fått inn så mange navn at vi må ha et ekstraordinært komitémøte. En bønn til publikum er at vi har fått nok forslag. Vær så snill å avslutt nå, ber Laukvik (bildet) lattermildt.
Det er slakter Bård Klungland og staben i slakteriet som sammen med ansatte på Søgne gamle prestegård er skaperne av den til nå navnløse pølsa. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Elise Holmen, daglig leder av Slakteren i Søgne, gleder seg til lanseringen av Søgnes nye "kulturpølse". (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Powered by Labrador CMS