Tor Gunnar og Ole Oskar Ormestad la ned mye arbeid i å få på plass de siste fem kontraktene slik at de og nabogrendene endelig kan få fiberkabel i hus. (Foto: Privat)

Dugnaden gjorde vei i vellinga: Midtbygda får fiberkabel

  Nicolai Prebensen
  12. feb 2019
  15:47
- Det er helt topp, og veldig positivt, sier Tor Gunnar Ormestad i Midtbygda Grendelag til N247 tirsdag ettermiddag. Da hadde han nettopp får epost fra Altifiber AS om at målet om 75 kontrakter var underskrevet. Det betyr av midtbygda i Søgne blir digitalisert.

Det var Tor Gunnar som sammen med Ole Gunnar Ormestad og Roy Andersen gikk et stykke videre enn normalt for å skaffe de siste fem kontraktene leverandøren forlangte før de ville starte utbygging av fiberkabel til Stølen, Ormestad, Hallandvik, Vige, Røsstad og Hellesvik i Søgne.


Under dugnaden for fiberkabler la ildsjelene et brev i postkassene til alle beboere i det aktuelle området og ba pent om at de skrev kontrakt med leverandøren. 

- Vi har stor tro på at dette løser seg, men det begynner å haste litt. Leverandøren begynner å bli litt utålmodig og vil om en stund gå løs på andre områder om ikke dette løser seg. Vi mener det er håp i mørket og at midtbygda også snart blir digitalisert, sa Ormestad til N247 1. februar i år.

I tillegg lovet Roy Andersen gratis snørydding til de fem første som skrev kontrakt.

Kenneth Fedog i Søgne kommune bekrefter at Altifiber AS setter i gang arbeidet og alle som har tegnet kontrakt får beskjed om dette i løpet av dagen.

Innen andre kvartal
I brevet til alle som har skrevet kontrakt skriver Altifiber at anleggsarbeidene vil ha oppstart innen andre kvartal 2019.

- Det er besluttet fiberutbygging i ditt område. Altifiber har planlagt utbyggingen og henter nå inn priser fra entreprenører på utbygging av fibernettet. Utbyggingen har planlagt oppstart innen andre kvartal 2019. Perioden fram til oppstart vil bli benyttet til å avklare endelige traseer for fiberkabelen og innhenting av nødvendige tillatelser, skriver leverandøren i brevet.
Sist oppdatert 12.02.2019 klokken 15:47 av Nicolai Prebensen

Det er innenfor dette området det nå igangsetter bygging av fibernett i Søgne. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no