Utbyggingssjef Harald Jonny Solvik (t.h.) og Steffen Aarhus fra Volleberg velforening utveksler håndtrykk ved avtaleinngåelsen om balløkke på Volleberg. Arild Dale er velforeningens andre representant ved signeringen. (Foto: Nye Veier AS)

Får hjelp av Nye Veier til balløkke

  Jon Aamodt
  12. feb 2019
  11:43
- Vi har vært i dialog med velforeningen på Volleberg i flere sammenhenger, og på et senere tidspunkt kommer anleggsdriften veldig tett innpå deler av boligfeltet. Et område som idag brukes til lek vil bli tatt i bruk som anleggsområde av entreprenøren i byggeperioden. Så har vi hørt at det er planlagt en balløkke i området og da går vi inn og hjelper til med å realisere denne, sier Harald Jonny Solvik, utbyggingssjef i Nye Veier AS.

Han forteller at entreprenøren AF Gruppen om kort tid vil starte arbeidet med masseutskifting på området som skal bli til balløkke. 

- Bidrar med arbeid og penger
- Vi gjør grunnarbeidet, resten tar velforeningen seg av. Det er tidligere gitt tilsagn om spillemidler til prosjektet, midlene som mangler til fullfinansiering vil vi dekke, sier Solvik.

Han mener balløkka vil være en god kompensasjon for lekeområdet som midlertidig benyttes av entreprenøren og legger til at AF Gruppen egentlig ikke skulle ha startet arbeidet her enda, men de har vært sporty nok til å forsere grunnarbeidene for balløkka slik at denne kan bli tatt i bruk så tidlig som mulig. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Har vært en lang prosess
- Vi har jobbet i lang tid for å få til en fotballøkke her, men etter at planen var godkjent viste det seg at det var dårlige grunnforhold i området, sier Steffen Aarhus i velforeningen til N247. 

Han gir honnør til Solvik som har tatt tak i problemstillingen i Volleberg-området og vært en pådriver for den avtalen som nå er signert av velforeningen og veiutbyggerne.

- Etter mye om og men og en siste klareringsrunde med kommunen, ser det ut til at vi nå endelig kan komme i gang. Dersom ikke været blir helt umulig starter entreprenøren sitt arbeide om kort tid. Når de er ferdige overtar firma som er engasjert av oss lokalt, og går alt etter planen skal kunstgresset være lagt i vår og hele anlegget klart til bruk før sommeren, sier Aarhus.

- Kanskje vi kan feire åpningen med en vennskapelig fotballkamp mellom AF Gruppens mannskaper og et lag fra velforeningen, avslutter Aarhus. 

Sist oppdatert 12.02.2019 klokken 13:27 av Nicolai Prebensen

Arild Dale signerer avtalen på vegne av Volleberg velforening. Harald Jonny Solvik er utbyggerens representant ved signeringen. (Foto: Nye Veier AS)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no