Havfjord er den ene av de to trålerne som Aamodt Fiskeri har overtatt nylig. Her ligger den i Hanstholm i Danmark. (Foto: Carl Aamodt)

Har kjøpt to trålere: - Vi bytter dem ut med nybygg etterhvert

  Nicolai Prebensen
  11. feb 2019
  13:53
- Vi har kjøpt to trålere, men vi har planer om å bytte dem ut i to nybygg etterhvert. Nybyggene blir omtrent på størrelse med den båten Frode Jensen bygger nå, rundt 35 meter lange, sier Carl Aamodt i Aamodt Fiskeri til N247 mandag morgen.

«Havvonn» og «Havfjord» som nå ligger i Hanstholm i Danmark for klargjøring til «fly shooting» (storskala snurrevad) i Nordsjøen, er Aamodt Fiskeri AS' siste trålerkjøp og den ene av de to trålerne er klar for fiske i løpet av neste uke.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi håper å få den ene av båtene ut i Nordsjøen for fiske etter hvit fisk i løpet av kort tid, og så vil den andre tråleren følge etter så snart som mulig. Vi har tro på dette konseptet som er en mer miljøvennlig form for fiske, og tilsammen har disse trålerne kapasitet til å losse mellom 2.800 og 3.000 tonn hvit fisk i året.

28 ansatte
- I alt skal 28 personer være sysselsatt på «Havvon» og «Havfjord». Trålerne skal drives under selskapet Noruega AS, et navn som passer fint på fiskekassene som går til Spania. Noruega AS er eid av Aamodt fiskeri, men på sikt skal to av skipperne ombord ha en del av eierskapet i selskapet, men dette er ikke helt på plass enda, fortsetter Aamodt.

Han forteller videre at mannskapene skal være på i tre uker av gangen for så å ha tre uker på land.

Søker mannskap
- En del av mannskapene er på plass nå, men vi har fremdeles noen ledige stillinger og søker etter dyktige folk fra kyststrekningen Stavanger til Oslo.

Artikkelen fortsetter under bildet.
«Havvon» er en av to trålere som Aamodt Fiskeri har overtatt fra Jan Andersen i Arendal. Her ligger båten i Hanstholm i Danmark. (Foto: Carl Aamodt).

Trålerne er tidligere eid av Jan Andersen fra Arendal og omsatte i fjor for i underkant av 50 millioner kroner.

- Når alt er på plass regner vi med å doble omsetningen, sier Aamodt som legger til at båtene ikke blir ofte å se i hjemmehavn,

Baser
- Selv om de har registreringsnummer VA-1-S og VA-2-S blir ikke trålerne ofte å se i Søgne. Vi skal ha base i Egersund og Hanstholm i Danmark hvor vi stort sett vil lande fisken, avslutter han.

«Havvon» er bygget i 1987, er 28 meter lang og åtte meter bred. «Havfjord» er bygget i 2000 og er 26,4 meter lang og syv meter bred.
Sist oppdatert 11.02.2019 klokken 15:15 av Nicolai Prebensen

- Vi har tro på dette prosjektet, sier Carl Aamodt i Aamodt Fiskeri til N247. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no