Politiets profilbilde på Facebook. (Foto: Politiet)

Politiet går live på nettet med egen nettpatrulje

  Nicolai Prebensen
  11. feb 2019
  09:00
- Mandag 11. februar går Agder politidistrikt live med en egen nettpatrulje på Facebook. Nettpatruljen skal være til stede og drive forebygging på Internett, skriver Agder politidistrikt i en pressemelding mandag morgen. 

Videre står det i pressemeldingen at politiets samfunnsoppdrag er å forebygge og bekjempe kriminalitet og skape trygghet for befolkningen. 

- Ved å være til stede på rett sted til rett tid bidrar politiet med å opprettholde denne tryggheten, også på nett, sier politimester i Agder politidistrikt, Kirsten Lindeberg i meldingen.

- Fra gata til data
"Mye av kriminaliteten i Norge flytter seg fra "gata til data", og da er det viktig for politiet å være til stede også der.

Derfor styrker politiet sin tilstedeværelse og høyner sin kompetanse på dette området.

Prosjektet er organisatorisk plassert hos felles enhet for etterretning, forebygging og etterforsking (FEFE), og gjennomføres i tett samarbeid med stab for kommunikasjon.

Leder av FEFE, Gordon Petterson, sier politiet ønsker å være i forkant av kriminaliteten.

- Ved å styrke vår tilstedeværelse på nett er vi både nærmere innbyggerne våre og mer tilgjengelige for dem. På den måten skal vi bidra til å øke tryggheten i det digitale rom, sier Petterson.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Med "Politiets nettpatrulje- Agder" åpner Agder politidistrikt for første gang opp for toveiskommunikasjon med befolkningen på internett.

Det betyr at politiets nettpatrulje også skal være i dialog med innbyggerne i Agder.

- Trygghet
- Sosiale medier er et viktig møtested for befolkningen, og vi ønsker å være der for å informere og gi råd til innbyggerne våre. Ved å være til stede på nettet vil vi også kunne motta tips som kan bidra til viktig politiarbeid. Det vil skape trygghet og forebygge lovbrudd, sier Petersson.

"Politiets nettpatrulje- Agder" skal ha et særlig fokus på forebygging blant barn og unge, samt deres foreldre."

Nettpatruljens åpningstider er mandag – fredag klokken 08.00-15.00, og det er da meldinger blir besvart. Politiets nettpatrulje finner du her

Pressemelding fra Agder politidistrikt

- Politiet i Agder har gått live på sosiale medier, skriver de i en pressemelding mandag morgen. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no