Ida Katrin Hansen (t.h.) og Katrine Simonsen reiser til Abu Dhabi 8. mars for å spille håndball for Norge i Special Olympic World Games. (Foto: Roar Tolfsen)

Plukket ut blant 1.000 søkere

  Nicolai Prebensen
  10. feb 2019
  17:22
Den 8. mars reiser Ida Katrin Hansen og Katrine Simonsen på sin livs reise til Abu Dhabi i De Arabiske Emirater.

Begge to skal representere Norge i Special Olympic World Games som starter 14. mars. 7.500 deltakere fra over 190 land deltar i lekene, og Ida Katrin og Katrine er spillere i Greipstad Håndball. Kun en annen deltaker fra Vest-Agder er tatt ut i landslagstroppen.

- Gleder oss
- Vi gleder oss veldig begge to, spesielt gøy blir det å gå inn på stadion under åpningsseremonien, forteller Ida som sier at hun har spilt håndball siden hun var liten.

Lagleder Berit Hagen forteller om en omstendelig prosess for å bli tatt ut som representant for Norge.

- De har vært gjennom tre runder før de endelig ble tatt ut til laget som stiller i lekene. Den tredje og siste runden foregikk inne på Olympiatoppen og våre jenter klarte godt «prøvene» de ble satt på. Det er varmt der nede og de som reiser må i en viss grad kunne tåle varmen, i tillegg til å ha en god porsjon selvstendighet, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Katrine (t.v.) og Ida Katrin gleder seg stort til å reise til Abu Dhabi for å representere Norge. (Foto: Roar Tolfsen).

«Bite fra seg»
- De er begge unge og vil garantert «bite fra seg» på landslaget, sier hun.

Etter at siste kamp var spilt i Nodelandshallen søndag ville klubben gjøre litt ekstra stas på landslagsspillerne og de fikk begge gaver og trøyer til bruk i Abu Dhabi i mars.

Norge stiller med cirka 50 deltakere i lekene, og de skal konkurrere i 24 olympiske øvelser.
Sist oppdatert 10.02.2019 klokken 17:42 av Nicolai Prebensen

Ingrid Knutsen i Greipstad Håndball gjorde ekstra stas på Ida Katrin og Katrine etter håndballturneringen i Nodelandshallen søndag. (Foto: Roar Tolfsen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no