Nicoline Vasdeth på kontoret hun disponerte i arbeidsuka. (Foto: Jon Aamodt)

- Ville prøve noe nytt

  Jon Aamodt
  10. feb 2019
  15:40
I en uke har redaksjonen i N247 hatt en ekstra medarbeider på jobb. Nicoline Vadseth (15 år) har som andre elever på 10. trinn gjennomført en ukes utplassering for å prøve seg i arbeidslivet, og Nicoline ønsket å prøve seg i arbeidet som journalist. 

- Jeg ville prøve noe nytt, noe jeg ikke hadde gjort før, og ønsket å få erfaring fra hvordan det er å jobbe, sier Nicoline på sin siste arbeidsdag i N247. 

Nicoline møtte på jobb på sin første dag i redaksjonen, godt forberedt, med sin egen «smørbrødliste» over saker hun ville prøve å finne ut mer om og skrive om i avisen. Noen av sakene rakk hun å fullføre og fikk publisert resultatet, mens andre «nesten ferdige» saker stoppet opp grunnet kilder som av ulike årsaker ikke hadde anledning til å svare i løpet av de få dagene hun hadde til rådighet. 

- Må jobbe mer selvstendig
- Jeg har fått gjort ting jeg aldri hadde gjort før og har lært veldig mye. Denne uka har vært veldig interessant, og i motsetning til på skolen er ting ikke så forutsigbare. Her må jeg i mye større grad planlegge og finne ut av ting selv, tilføyer hun. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Tanken på at «alle andre» kan lese det hun publiserer på nett ser hun ikke på som skremmende, men synes bare dette er morsomt. 

- Det blir en litt annen måte å tenke på, men å få lov til å publisere det jeg har laget er egentlig bare gøy, sier hun og legger til at hun allerede har fått flotte tilbakemeldinger fra kjente som har lest sakene hennes. 

- Vet ikke hva jeg bil bli
Om denne uken har fristet Nicoline til en karrière som journalist er hun ikke helt sikker på. 

- Jeg vet ikke enda hva jeg vil satse på i fremtiden. Foreløpig har jeg lyst til å prøve forskjellige ting, men dette har vært en veldig interessant uke hvor jeg har lært mye, sier den blide 15-åringen før hun legger til at hun i alle fall ikke er blitt skremt til å avskrive yrket som en mulighet i fremtiden. 

Bildet under: Alltid med er smil på lur. - Jeg har lært mye av denne uken, sier Nicoline Vadseth etter en uke med arbeidspraksis i redaksjonen til N247.  (Foto: Jon Aamodt).

- Jeg må jobbe mer selvstendig her enn på skolen og finne ut ting selv, sier Nicoline som ikke ble skremt av en uke i avisredaksjonen til N247. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no