Lørdag kveld ble Gerd Lillian Olsen utnevnt til Søgne Kystlags første æresmedlem. Her er hun sammen med leder i laget, Thor Borø. (Foto: Ståle Holmen)

Gerd Lillian Olsen utnevnt til Søgne Kystlags første æresmedlem

  Nicolai Prebensen
  10. feb 2019
  18:02
Gerd Lillian Olsen ble lørdag kveld utnevnt til Søgne Kystlags første æresmedlem under årsmøtefesten på Lastad Grendehus.

- Gerd Lillian har vært aktiv bidragsyter i Søgne Kystlag siden våren 1984 da hun var med og stiftet Søgne og Harkmark Kystlag. Dengang satt hun interimsstyret som ble opprettet våren 1984, skriver leder Thor Borø i en epost til N247 søndag.

Flere styreperioder
Han skriver videre at hun har deltatt i styret i flere perioder, senest fra 2001 til dags dato. Hun har vært Søgne Kystlags representant i Agder Fylkeskystlag i mange år og var ar sentral i «Utstillingen Kystbygda Søgne» i 2018.

- Gerd Lillian har formidlet lokal kystkultur gjennom sin lærergjerning til nye generasjoner på en utmerket måte. Hun var også sentral i gjennomføringen av et hummerfiske-prosjekt med registrering av gamle teiner og dobber, i tillegg til å være sentral i opprettelsen av «Småbåtgruppa», med ønske om å videreføre det enkle kystliv i robåt, skriver han.
 
- I forbindelsen med overrekkelse av æresmedlemskapet fikk Gerd Lillian også blomster, en sydvest med Kysten logo og håndstikket «sjøvotter» i ull fra Sør-Gjæslingan.

Sang
- Etter overrekkelsen ble Kystlagenes "nasjonalsang", «Mellom bakker og berg» sunget av de andre 42 festdeltagerne til ære for Gerd Lillian og hennes lange og aktive deltagelse i Søgne Kystlag, skriver Borø videre.

Han skriver videre at det bør nevnes at den spreke 75-åringen ikke har tenkt å slutte helt med aktivt kystlagsarbeid.

- Hun var selv med og vasket og ryddet etter festen til klokken 02.00 på natten, avslutter han.

Gerd Lillian Olsen og Tormod Vallesverd når Utstillingen Kystbygda Søgne ble satt opp. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no