Morten Lossius (t.v.) i Søgne Jeger- og Fiskerforening inviterer til obligatorisk jegerprøvekurs til våren. Her sammen med Henrik Sørensen i en annen anledning. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Holder obligatorisk jegerprøvekurs i vår

  Nicolai Prebensen
  10. feb 2019
  11:56
Søgne Jeger- og Fiskerforening tilbyr denne våren jegerprøvekurs for alle som skal jakte vilt i Norge. Prøven kan tas fra fylte 14 år.

- Alle som skal jakte på vilt må ta denne prøven, dette ble innført i 1986 og ble gjort for at alle som jakter skal ha en god kunnskap og riktige holdninger under jaktutøvelsen, sier Morten Lossius i foreningen.

30 timer
Han forteller videre at kurset foregår over 30 timer fordelt på ni samlinger hvor første samling er 18. mars. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Det er snart vår og de som ønsker å delta bør kaste seg rundt nå. Vi kjører et forholdsvis tett program med flere samlinger i uka frem til eksamensdagene fra 9. april til 11. april. Kursets teoridel holdes i våre lokaler i Sangvikveien, mens den praktiske delen av kurset foregår på Heddeland og Brelands skytebane på Sløgedal, samt ved Tjomsevannet, sier han.

Lossius legger til at deltakere ikke trenger eget våpen.

Skyteteknikk
- Under kurset vil deltakerne få en innføring i våpen og riktig skyteteknikk. Vi har våpen til utlån og det skal skytes minimum 25 skudd med hagle og 15 skudd med rifle. Dette er en viktig opplæring og alle som ønsker det kan ta kontakt med oss via våre og melde seg på via våre hjemmesider, avslutter han.

Vidar Furuborg er leder i Søgne JFF og ønsker velkommen til kurs i de nye klubblokalene i Sangvikveien i vår. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no