Her kjører bussen feil vei i rundkjøringen. (Foto: Thor Øyvind Rustad)

Møtte bussen i rundkjøring: - Den kom rett mot oss

  Jon Aamodt, Nicolai Prebensen
  08. feb 2019
  20:29
- I dag, da jeg kjørte min datter til Åros barnehage, møtte jeg bussen på vei ut av rundkjøringen på Hølleveien, i feil kjørefelt, på vei rett imot oss, sier Thor Øyvind Rustad til N247 fredag ettermiddag.

- Jeg har tidligere klaget til busselskapet. Den siste tiden har det skjedd flere ganger at bussen ikke har kommet og hentet passasjerer på Vedderheia. Den snur lenger nede, og oppe kan det stå en hel gjeng som skal på jobb. Svaret jeg får er at sjåføren har et stressende yrke, men de kan vel ikke bryte loven selv om de skal holde ruten, de har jo med passasjerer, barn og voksne, sier Rustad med referanse til hendelsen fredag. 

- Måtte vinke bussen tilbake
- Det stod Åros og Høllen på bussen, så hvorfor den kom ned Sangvikveien vet jeg ikke. Den var langt ute i Hølleveien i feil retning i rundkjøringen, og vi måtte vinke den tilbake for at bilene på vei mot Høllen kunne passere, fortsetter Rustad. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Det er mange mennesker involvert og en kompleks situasjon, men vi i gjennomgår og følger opp alle forhold i driftsmøtene. Det er på ingen måte slik at vi ikke gjør noe, sa Siv Wiken, administrerende direktør i AKT, da N247 tidligere spurte hva som er årsaken til de mange uheldige episodene. 


Kontaktet politiet om hendelsen
Også i dag, fredag har Rustad vært i kontakt med busselskapet uten at han føler dette har vært til noen hjelp. Han legger til at han i tillegg var i kontakt med politiet om hendelsen i rundkjøringen. 

Administrerende direktør i Agder Kollektivtrafikk (AKT) Siv Wiken sier til N247 at dette er en sak selskapet vil følge opp. 

- Jeg kjenner ikke denne saken, men vi tar dette opp med operatøren snarest. Dette er deres ansvar, sier hun. 

N247 har fredag ettermiddag forsøkt å komme i kontakt med rette vedkommende i Boreal Kristiansand uten å lykkes.

Bussen som kom i feil kjørefelt måtte vinkes tilbake for at trafikken mot Høllen kunne passere. (Foto: Thor Øyvind Rustad)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no